RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Doffen er moden for Italia

Sist oppdatert:
Tom Nordlie er ikke i tvil om at Kristofer Hæstad er riktig mann mot Italia. - Jeg frykter ingenting når det gjelder Doffen.

- Jeg ser at mange sammenlikner Kristofer med Myggen. De er litt like i den forstand at begge er/var gode ballvinnere. Myggen var en mer kreativ spiller, mens Kristofer er sterkere og har bedre løpskapasitet enn Myggen hadde. Men sånt er jeg veldig lite opptatt av. Doffen er Doffen, og det synes jeg han skal få lov til å være, sier Start-trener Tom Nordlie til TV 2 Nettavisen.

Han vil ikke gi Åge Hareide råd om laguttaket, men legger ikke skjul på at han liker signalene om at Kristofer Hæstad er aktuell fra start mot Italia.

- Doffen bør starte. Ikke et vondt ord om Tommy Svindal Larsen, men han har hatt en vanskelig oppladning, og er etter min mening for lik Martin Andresen.

Ydmyk
Nordlie er overhodet ikke i tvil om at eleven takler presset.

- Doffen er flink til å komme seg mentalt i angrepsposisjon. I fjor hadde vi en tabellposisjon å forsvare i 1. divisjon, og nå har vi det i eliteserien. Likevel klarer vi å innstille oss på at vi har alt å vinne i hver kamp. Den mentaliteten har Kristofer også. Han gjør ikke dette til noe ekstraordinært, poengterer Start-treneren.

- Du frykter ikke at en negativ opplevelse mot Italia kan skade selvtilliten?

- Når det gjelder Doffen, frykter jeg ingenting. Han er en ydmyk spiller som ser på det som en kjempeinspirasjon å få spille en slik kamp. For ham blir dette en positiv opplevelse uansett. Blir det tap, er det laget som taper.

Målfarlig
Ydmyk er også Tom Nordlie. Han nekter å ta æren for Kristofer Hæstads enorme fremgang.

- Kristofer var veldig god allerede da jeg kom til Start, og jeg har ikke gitt ham noen spesiell oppfølging. Han har fått lov å utvikle seg sammen med de andre i en rolle som passer ham godt.

- Hvordan har han utviklet seg som spiller det siste året?

- Han har tatt steg hele veien, og først og fremst blitt bedre på det han er god på. Den største endringen er kanskje at han har utviklet seg til å bli mer målfarlig. Han scoret ni mål i fjor. Det er bra.

Hovedpersonen Kristofer Hæstad selv virket også svært avslappet i forhold til oppstyret under onsdagens pressekonferanse. Litt brydd svarte 21-åringen tålmodig på alle spørsmålene fra et fulltallig pressekorps.

Studerte Maradona
Selvfølgelig ble han konfrontert med Myggen-likheten.

- Jeg har alltid sett opp til Mykland, men prøver å være meg selv, var Hæstads enkle svar på det. Hæstad hevder også at han aldri har hatt noen spesielle forbilder, men innrømmer at han studerte videoer av Diego Maradona allerede i ung alder.

Nå er Sørlandets Maradona klar til å gjøre livet surt for Italia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere