- Dommen kom som lyn fra klar himmel

Foto: Stephen Dunn (AFP/Scanpix)

Rio Ferdinand var totalt uforberedt på dommen på åtte måneders utestengelse. - Jeg ble sjokkert og rystet da jeg hørte dommen.

22.12.03 10:08

Søndag var den utestengte landslagsstopperen tilbake på banen da Manchester United inntok tabelltoppen med 2-1-seier over Tottenham i London.

- Dommen traff meg som lyn fra klar himmel. Jeg ble fullstendig sjokkert og rystet da jeg hørte dommen, sier Ferdinand.

Sir Alex Ferguson fryktet at Ferdinand ikke ville være i mental balanse etter det voldsomme kjøret den siste tiden.

Det beste for Rio
Etter kampen var imidlertid Sir Alex strålende fornøyd.

- Rio utmerket seg svært positivt, omstendighetene tatt i betraktning. Jeg er fornøyd, og vet nå at det var til det beste for ham å la ham spille, sier Ferugson til The Sun.

Kaptein David Beckham og andre landslagsstjerner er rasende etter at det ble kjent at Ferdinand blir utestengt i åtte måneder. Beckham skal diskutere saken med Sven Göran Eriksson og FA-boss Mark Palio. Fotballforbundet advarer imidlertid landslagsspillerne på det sterkeste mot å aksjonere. De som ikke respekterer FAs håndhevelse av reglene, risikerer selv utestengelse fra landslaget.

Rio Ferdinand har allerede varslet at kjennelsen blir anket. En ny runde i saken er ventet å komme i gang 12. januar. En høring i saken kommer kanskje ikke i gang før februar, og Ferdinand kan spille kamper helt frem til en ny kjennelse foreligger.

Suspensjon
Dersom anken blir forkastet, har spilleren mulighet til å ta saken videre til den den internasjonale idrettsdomstolen i Lausanne. I så fall blir Ferdinand suspendert i påvente av en avgjørelse. Det samme skjer dersom han tar et eventuelt avslag på anken videre til en sivil domstol.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag