RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dommeren får lov til å dømme videre

Foto: Pa Photos
Sist oppdatert:
Men det er det ikke alle som er enige i.

Mark Clattenburg for lov til å dømme Premier League-kamper så lenge etterforskningen mot ham pågår, skriver anerkjente The Times mandag.

Chelsea har som kjent valgt å klage inn dommeren til det engelske fotballforbundet (FA) for upassende språkbruk under kampen mot Manchester United søndag.

Sterke beskyldninger
Ifølge Daily Mail skal Clattenburg ha kommet med en rasistisk slengbemerkning til Chelseas John Obi Mikel, i tillegg til at han skal ha kalt en hvit spiller, trolig Juan Mata, «en spansk f****».

Les mer om saken her .

Clattenburg kan likevel ifølge The Times fortsette å dømme i Premier League frem til FA kommer frem til en avgjørelse, noe som er i tråd med prosedyren som foreligger når spillere er under etterforsking.

John Terry kunne for eksempel spille for både klubb- og landslag så lenge FA etterforsket ham for rasistiske bemerkninger mot Anton Ferdinand.

- Bør ikke få dømme
Det strider imot Jeff Winters holdninger til saken. Den tidligere Premier League-dommeren, med over 25 år i toppfotballen, mener Clattenburg må settes på sidelinjen så lenge etterforskningen pågår.

- Jeg mener det er veldig usannsynlig at han kan fortsette å dømme så lenge beskyldningene ligger der og saken ikke er ferdig etterforsket. Vi vil ikke at denne saken skal strekke seg over uker og måneder, sier Winter ifølge The Times.

Clattenburg har ennå ikke gitt noen kommentar til beskyldningene, men en representant for Premier League-dommernes forening (PGMOL) sier ifølge The Guardian følgende:

- Vi er klare over anklagene, og de blir tatt hånd om med største seriøsitet. Mark vil samarbeide fullt og helt, og ønsker muligheten til å få fakta på bordet velkommen. Ingen flere kommentarer vil bli gitt før saken er nøye etterforsket.

PS: Onsdag møtes Chelsea og Manchester United igjen på Stamford Bridge i ligacupen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere