RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Matthew Peters / Manchester United / Getty Images

- Dommeren hadde ikke annet valg

Sist oppdatert:
Sir Alex Ferguson mener Uniteds ellevte seier på tolv kamper var fortjent.

MAN. UNITED - QPR 2-0:

Alex Fergusons menn åpnet påskekampen med å presse gjestene godt tilbake på banen. Overtaket resulterte i flere gode muligheter på frispark i posisjon like utenfor QPRs 16-meter.

Wayne Rooney var mannen som skjøt begge ganger. Det første forsøket gikk til corner via muren til hjørnespark. Det andre måtte målvakt Paddy Kenny strekke seg langt etter for å avklare til en ny corner.

QPR virket i de påfølgende minuttene som de var på vei inn i kampen, men da Rooney spilte en bakromspasning mot Ashley Young inn i bortelagets felt skjedde det som kom til å prege resten av oppgjøret som var meget viktig for begge lag.

Fatal dømming
Rangers-kaptein Shaun Derry tok etter trøya, men fikk aldri noe tak på Young, som attpåtil befant seg i offsideposisjon før pasningen kom. United-vingen falt veldig lett, men det verste for gjestene var at assistentdommeren ikke hadde fulgt med i timen.

Offsiden var klar, men flagget til mannen på sidelinja forble nede. Dommer Lee Mason dømte straffespark og viste ut Derry for en forseelse som ikke skulle vært gjeldende.

Wayne Rooney skred fram med ballen til ellevemeteren og plasserte inn 1-0 i Kennys høyre hjørne. QPR-sisteskansen var etter ballen, men straffesparket fra Englands landslagsspiss var for godt utført til å stoppes.

- Ja, jeg mente Ashley var i offside, men det har vært mange slike dommeravgjørelser i det siste. Derry dyttet nok til at Ashley kom i ubalanse, og ettersom han var bakerste mann hadde ikke dommeren annet valg, mener Sir Alex Ferguson, ifølge Sky Sports.

QPR-manager og tidligere Manchester United-spiss Mark Hughes er neppe fornøyd med dommertrioens innsats. QPR har begge beina godt plantet i nedrykksstriden og det siste klubben trengte var feilaktige dommeravgjørelser imot.

Men Hughes og spillerne hans kunne, som de fleste andre, lite gjøre med dommerne.

Sjanseløst bortelag
I andre omgang fortsatte United med sitt solide overtak. Allerede før to minutter var unnagjort sendte Danny Welbeck en ball i nettet.

Denne gangen viste den andre assistentdommeren at han hadde bedre kontroll på spillets gang og markerte korrekt for en hårfin offside.

Det ble tidlig klart at at gjestene var uten mulighet til å stå imot titteljagende United med ti spillere. Selv om Paddy Kenny storspilte mellom stengene måtte det undre til for at QPR skulle unngå flere baklengs.

Welbeck misbrukte en dobbelsjanse, mens Michael Carrick traff innsiden av stolpen. Men da halvparten av annenomgangen var unnagjort var det slutt på all spenning.

Paul Scholes fikk ballen i god posisjonen utenfor boksen. 37-åringen viste hvorfor hans erfaring har vært gull verdt etter comebacket for de røde djevlene i januar. Rødtoppen var kald som en fisk og sendte en hard kontrollert avslutning i nettet.

Poengene var sikret og Ferguson gjorde sine siste bytter. Scholes gikk ut til stående applaus, vel vitende om at Manchester United har tatt enda et langt steg mot sitt 20. seriegull.

- Vi har bare gitt fra oss to poeng siden han kom tilbake. Målet i dag var typisk Paul Scholes. Det var hans trredje siden comebacket, og du kan se at han har kontroll over spillet og tempoet som om ingenting er forandret. Han er en helt fantastisk spiller, sier Ferguson om sin egen ringrev.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere