*Nettavisen* Sport.

- Dommeren var en vits

Foto: AFP/Scanpix

Robin van Persie raste etter den kontroversielle utvisningen mot Barcelona.

09.03.11 11:06

BARCELONA - ARSENAL 3-1
(4-3 sammenlagt):

Det var spilt 56 minutter av mesterligaoppgjøret mellom Barcelona og Arsenal på Camp Nou tirsdag kveld, da dommeren kom i fokus i en situasjon som involverte gjestens Robin van Persie.

Nederlenderen ble spilt igjennom, men hadde blitt avblåst for offside. Arsenals måljeger hørte imidlertid ikke fløyten og avsluttet utenfor.

Kampens pipeblåser så likevel sitt snitt til å gi van Persie gult kort.

- Helt latterlig
Det store problemet var at nederlenderen allerede hadde gult kort fra før, etter en amper situasjon med Dani Alves på tampen av første omgang, og dermed måtte spissen forlate banen for en tidlig dusj.

- Latterlig, en vits. Hvordan kan jeg høre den fløyta med 90.000 mennesker som hopper opp og ned og jubler, sier Robin van Persie til Viasat Fotball etter kampen.

- Det at jeg sparker ballen ett sekund etter at fløyta har gått, gjør det enda verre. Hadde det gått fem-seks sekunder kunne jeg skjønt det. Det er en vits. Jeg skjønner ikke en gang hvorfor dommeren var her i kveld. Han var en vits, raser han.

Raknet etter rødt kort
Dette førte til at Arsenal dermed sto overfor en gedigen oppgave i Spania.

Like før van Persie ble sendt av banen hadde gjestene nemlig utlignet ved et selvmål av Sergio Busquets etter en corner av Samir Nasri, men med ti mann på banen ble det tøft.

Drøye ti minutter etter utvisningen sørget Xavi for 2-1 til vertene.

Som vanlig vartet Barca opp med fantastiske kombinasjoner. Andres Iniesta avanserte med ballen, før han slapp den videre til David Villa. Spissen flikket til Xavi, som lurte den forbi Manuel Almunia.

På dette tidspunktet luktet det ekstraomganger i Barcelona.

Men bare minutter senere fikk vertene straffespark. Xavi var igjen involvert da han spilte igjennom til Pedro, og vingen ble lagt i bakken av Arsenal-stopper Laurent Koscielny. Dommeren pekte på krittet.

Og fra 11 meter var Lionel Messi sikker. Argentinerens andre for kvelden.

Tidenes beste i Europa
23-åringen har bøttet inn mål hele sesongen. I La Liga har han notert seg for 27 fulltreffere så langt, og i Mesterligaen hadde det før tirsdagens møte med Arsenal blitt seks mål på argentineren.

Dette betød også at den kortvokste magikeren lå likt med Rivaldo som Barcelonas toppscorer i europacupsammenheng. Begge hadde funnet nettmaskene 31 ganger ute i Europa for klubben.

På overtid i første omgang på Camp Nou skulle imidlertid den mange omtaler som verdens beste fotballspiller sørge for å gjøre krav på tronen som enehersker. Og det også på vidunderlig vis.

En pasningsfeil fra Francesc Fabregas ble plukket opp av Andres Iniesta, og Barcelonas elegante midtbanemann gjorde det han gjør best, spilte ballen perfekt igjennom til Messi som kom på løp.

23-åringen fikk ballen, chippet den opp over en utrustende Manuel Almunia, og satte den sikkert i nettet. Det kunne kanskje se litt tilfeldig ut, men med Messi er det som regel en tanke bak det meste.

Dermed kunne han juble for sitt totalt 32. europacupmål for Barca – sitt syvende denne sesongen. Og akkurat det er det som sagt ingen andre i den tradisjonsrike klubbens historie som kan måle seg med. Straffescoringen i andre omgang sørget også for at 23-åringen økte totalen til 33. fulltrefere i Europa.

Og med 4-3 sammenlagt over Arsenal kunne Messi og Barcelona også glede seg over kvartfinale i Mesterligaen denne vinteren.

PS. Arsenals unge målvakt Wojciech Szczesny pådro seg en skade i første omgang og måtte forlate banen. Inn kom Manuel Almunia.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.