*Nettavisen* Sport.

- Dømmingen er helt vill

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

56 minutter med utvisninger i én kamp. Oilers-trener Petter Thoresen mener dommernivået i norsk ishockey ikke holder mål.

13.01.11 22:16

Mens Sparta tok et nytt sjumilssteg mot seriemesterskapet i Get-ligaen med 5-4-seier over Lørenskog, samtidig som Vålerenga rotet bort to poeng mot Lillehammer på Jordal Amfi, var temperaturen høy i kampen mellom Rosenborg og Stavanger Oilers torsdag kveld.

I hvert fall om man skal tro dommer Kjell Kristiansen. For hør bare på dette:

Bare i første periode pådro begge lag seg seks tominuttere hver, mens Rosenborg også måtte tåle en timinutters utvisning av kanadiske Thomas Beauregard på grunn av språkbruk.

Totalt i kampen ble det til slutt dømt hele 23 tominuttere i tillegg til Beauregards timinutter - totalt 56 minutter.

Her finner du kampfakta fra torsdagens matcher(ekstern lenke)

- Helt vilt
Derfor mener Oilers-trener Petter Thoresen at nok får være nok.

- Det var helt vilt. Det skjedde ikke noe spesielt, men dommeren holder ikke dette nivået i det hele tatt. Det gjelder ikke bare utvisningene, men dømmingen generelt, raser treneren overfor Nettavisen, som i det minste mener at feildømmingen gikk begge veier.

- Jeg kan vel ikke si at dommeren var udugelig, for da får jeg bare tre kampers karantene. Men det var dårlig kampledelse, kampen tar to timer og tre kvarter. Men det går begge veier, ikke bare mot oss, sier Thoresen.

- Er nivået blant norske dommere generelt for dårlig?

- Ja, jeg synes det er for dårlig. Det er vanskelig å være spiller i norsk ishockey, man kan ikke vite hva man skal forholde seg til. Det er forskjellig fra kamp til kamp.

Opp på andreplass
På tross av en nokså oppstykket match klarte altså Stavanger å karre seg til en 2-1-seier etter straffeslag.

Akkurat dét er Thoresen godt fornøyd med, etter en middels kamp fra sitt eget lag rent spillemessig.

- Det er deilig å få med seg to poeng, det er bedre enn null. Det var en rar kamp, mye spill i undertall. Rosenborg synes jeg spilte godt, med bra målvaktsspill, roser treneren.

Seieren betyr at Stavanger Oilers klatrer opp til andreplass på tabellen i Get-ligaen, etter at Vålerenga rotet bort 2-1-ledelsen de hadde hjemme mot Lillehammer. Gjestene vant til slutt 3-2 etter straffeslag.

Samtidig ser Sparta ustoppelige ut på tabelltopp. Lørenskog scoret det første målet i kampen i Sparta Amfi, før vertene tok fullstendig over og gikk opp i 5-1 tidlig i tredje periode.

Like imponerende var ikke vertene da de slapp Lørenskog tilbake i matchen til 5-4, men Sparta holdt inn - og økte forspranget til 15 poeng ned til Stavanger på andreplass.

Sjekk tabellen her(ekstern lenke)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.