RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Doping er ikke lenger en unnskyldning

Sist oppdatert:
Det franske stortalentet er sikker på at det er mulig å nå toppen uten juks.

Med Lance Armstrong-saken rullende, og alle avsløringene den har ført med seg, har det blitt malt et bekmørkt bilde av sykkelsporten.

Ting som skjedde for mer enn et tiår siden fortsetter å skape trøbbel for idretten, hvor flere mener at det har blitt tatt skikkelig tak i antidoping-arbeidet de siste årene.

Dopingskandalene har blitt færre, og nå er stadig flere optimistiske til at det går an å vinne de største rittene uten å ty til juks. En av dem er franskmennenes nye klatreyndling, Thibaut Pinot.

- Problemene er 10, 20 eller 30 ganger mindre enn det var for ti år siden. Det er ikke det samme lenger, og begrepet «maskiner» brukes ikke så ofte om rytterne lenger, sier FDJ-rytteren til franke L’Equipe.

- Den tidligere generasjonen har ikke lagt igjen noen gaver til oss, istemmer rytterens sjef Marc Madiot.

- Et positivt tegn
Under Tour de France fikk flere øynene opp for 22-åringen. Som rittets yngste utøver kapret han en etappeseier og en 10. plass sammenlagt.

Han var da den yngste rytteren som hadde kommet topp ti i verdens tøffeste ritt siden Raymond Impanis i 1947. Ved flere anledninger utfordret franskmannen de beste klatrerne, og da Chris Froome satt inn sitt berømte rykk på La Toussuire og selv Bradley Wiggins slapp, var Pinot den eneste som hang seg på.

Les også:Brødrene som revolusjonerer fransk sykkelsport

Ifølge franskmannen selv er det et godt bevis på at ting er mye bedre i dag.

- At en 22-åring kan komme topp ti i Tour de France viser at det at ting er forandret til det bedre, sier Pinot.

Bruker ikke lenger doping som unnskyldning
Den systematiske dopingen som det ble avslørt at US Postal sto for, er Pinot sikker på at ikke forekommer i dag. Derfor er ikke den franske yndlingen redd for å drømme stort.

- Jeg vet at noen som har slått meg har vært dopet, siden de har blitt tatt i ettertid, men jeg kan ikke lenger bruke det som en unnskyldning for meg selv, for jeg har også slått dopede ryttere.

- Hvis jeg kan slå de som er dopet, så kan jeg helt sikkert slå alle sammen. Jeg ønsker å dominere i fremtiden, erkjenner Pinot.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere