RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele

- Doping like vanlig som pasta

Etappevinner fra Tour de France forteller sin historie.

Stefan Schumacher har fra før vært utestengt to år etter positive dopingtester under Tour de France og OL i 2008. I et lengre intervju med Der Spiegel står nå tyskeren åpent fram med sine synder.

For ham var doping like vanlig som å spise pasta etter trening.

- Jeg har tatt EPO, veksthormon og kortison. Det ble gjort systematisk. Jeg er ikke stolt av det, men slik var det. Doping ble en naturlig del av mine daglige rutiner, som å spise pasta etter trening, sier Schumacher til den tyske avisen Der Spiegel.

Som rytter for det tyske laget Gerolsteiner vant han to etapper i Tour de France i 2008. Han kjørte også to dager i gul ledertrøye. Schumacher forteller at doping var enkelt å fa tak i på den tiden.

- Alle kunne ta ulike midler ut av medisinboksen. Det var ren galskap og det var i Gerolsteiner jeg opplevde det verste, forteller Schumacher.

Schumacher hevder han er villig til å legge alle kort på bordet om sin tid i Gerolsteiner-laget. Han ønsker å samarbeide med Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), samt Verdens antidopingbyrå (WADA)

- Jeg er klar for å dele det jeg vet med relevante instanser som WADA og UCI, sier Schmuacher.

Dette er første gang Schumacher vedgår sin mørke dopingfortid. Nå sykler han for det danske laget Christina Watches-Onefone, og tyskerens innrømmelse er en av flere i kjøvannet av at Lance Armstrong sto fram og innrømmet å ha dopet seg til sju Tour de France-titler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere