Gå til sidens hovedinnhold

- Dopingdoktoren handlet lovlig

Rettssaken i forbindelse med Operasjon Puerto ble avsluttet i dag.

Tirsdag var den siste høringen i rettssaken mot dopingdoktoren Eufemiano Fuentes.

Fuentes er tiltalt for brudd på folkehelsen.

Manglet lov mot doping
Saken stammer fra 2006. Den spanske påtalemyndigheten mener Fuentes dopet flere idrettsutøvere, blant annet syklister. På den tiden var ikke dopingbruk en kriminell handling i Spania.

- Alt Fuentes gjorde var innenfor lovverket. Uavhengig av etikk og moral var Fuentes’ handlinger lovlige, sa Tomas Valdivieso i rettssaken i Madrid tirsdag.

Det skriver cyclingnews.com.

Valdivieso er dopingdoktorens forsvarer. Fuentes selv forklarte at han ikke risikerte den spanske folkehelsen i sitt arbeid.

- I mine 35 år som profesjonell doktor har jeg aldri skadet en pasients helse. Jeg har heller aldri hørt beskyldninger om det fra pasientene, fortalte spanjolen.

Benektet ikke juks
Fuentes har selv sagt at han dopet toppidrettsutøvere.

Les også: - Jeg dopet syklister

Men det mener han selv og forsvareren at ikke har relevans for rettssaken, i og med at han hevder han aldri skadet en pasient.

Valdivieso benektet heller ikke at Fuentes dopet sykkelryttere. Men han og forsvaret hevder at blod i seg selv ikke er en medisin.

Derfor påstår forsvaret at blodoverføringene dopingdoktoren gjorde ikke kan regnes som brudd på spansk lov i 2006, i og med at dopingbruk på den tiden var lovlig i Spania.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett