RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dopingmistenkt verdensener til Norge for nye prøver

Medier i Malaysia hevder at landets verdensener i badminton, Lee Chong Wei, er tatt for dopingbruk og kommer til Norge.
Medier i Malaysia hevder at landets verdensener i badminton, Lee Chong Wei, er tatt for dopingbruk og kommer til Norge. Foto: Roslan Rahman (Afp)
Medier i Malaysia hevder at landets verdensener i badminton, Lee Chong Wei, er tatt for dopingbruk.

Søndag kommer 32-åringen til Norge for å bli testet på nytt.

Malaysiske sportsmyndigheter har bekreftet at en av dere utøvere har testet positivt, men har nektet å identifisere utøveren i påvente av en B-prøve.

Ifølge lokale medier er den dopingtatte verdensener Lee Chong Wei. Det skal ha blitt funnet spor av dexamethasone i en test tatt under VM i Danmark.

Ifølge New Straits Times skal Lee fly til Norge sammen med en av toppene i Malaysias idrettsforbund søndag. Lee skal gjennom en kontrolltest ved et laboratorium i Oslo. Trolig gjennomføres testen først 5. november.

Lee har slitt med lårskade. I juli var badmintonspilleren gjennom stamcellebehandling. Malaysiske idrettsledere etterforsker om Lee har fått i seg det forbudet stoffet (dexamethasone) gjennom medisinsk behandling og følgelig fått det i seg på uoppmerksomt vis.

I en årrekke har Lee dominerte badmintonsporten. Han har toppet verdensrankingen, men har til tross for fem finaler i VM- og OL-sammenheng fortsatt til gode å nå helt til topps. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere