RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Doptester er aldri nok

VIL LYTTE: Wada-sjef David Howman er åpen for rådgive Lance Armstrong på veien mot en tilståelse.
VIL LYTTE: Wada-sjef David Howman er åpen for rådgive Lance Armstrong på veien mot en tilståelse. Foto: Lise Åserud (Scanpix)
Det sier WADA-sjefen, som også forteller om etterforskningen mot Armstrong.

WADA-sjef David Howman sier til cyclingnews at WADA (verdens antidopingbyrå), med hjelp av Interpool, har hjulpet til å gjøre det lettere å få i stand møter mellom FDA (Food and Drug Administration) og flere parter rundt om i verden på bakgrunn av etterforskninger som innebærer Lance Armstron og hans tidligere US Postal.

Forenklet møter
- Jeg har forenklet møter de (Jeff Novitzky og FDA) har hatt med andre, forteller Howman.

Det franske antidopingbyrået (AFLD), politistyrker fra både Italia og Frankrike, og ifølge Howman parter fra Sveits og Spania, har vært på disse møtene.

- Vi visste at etterforskerne i USA ønsket å snakke med mennesker på bakken i Frankrike, Spania, Italia og Sveits. Vi klarte å introdusere dem.

Betydningsfulle utfall
WADA-sjefen sier også at han tror at etterforskningen som pågar nå kan ha større betydning enn BALCO-saken (hvor blant annet Marion Jones ble tatt).

- Utfallene vil være like eller kanskje viktigeere enn BALCO.

Doptester aldri nok
Howman forteller videre at han ikke tror at bare dopingtester er nok. Han drar blant annet Marion Jones frem som eksempel.

- Hun tok hundrevis av prøver, og alle var negative selv om hun jukset for syv, åtte år. De vitenskapelige prosessene, analyse av blod og urin, er ikke perfekte og de kan bli lurt, og har blitt det. Så det vi må gjøre er å finne ut hvordan vi kan få beviser på andre måter.

Howman tror at det er andre måter som er vel så effektive som doptester.

- Vi prøver å passe på at vi ikke sløser med penger, så la oss ikke stole på tall, men isteden la oss se på kvaliteten på testingen sånn at dersom man er mistenksom på noen kan man da målrettete tester. Det er en bedre måte å bruke penger på.

- Et annet aspekt er at det er hull i testingen, og vi vet at vi kan få bevis på andre måter, og vi blir bedre på alle måter, forteller Howman.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere