RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dramatisk da vi kom på sykehuset

(Sigridrykhus.com)
Sist oppdatert:
Milten sprakk – OL-drømmen lagt i grus.

Sigrid Rykhus var verdens beste telemarkskjører (fem VM-gull), men byttet foran denne sesongen gren til skicross for å kunne komme til OL i Vancouver.

Det blir det ikke noe av etter at hun søndag skadet seg stygt under trening før verdenscupåpningen i Innichen.

Flere ribbein brakk, og det førte også til at milten sprakk. Søndag ettermiddag ble hun operert for skadene på sykehuset i Bruneck, melder Norges Skiforbund.

Operert søndag
- Selve fallet var solid, men det så ikke så voldsomt dramatisk ut. Men det ble dramatisk da vi kom på sykehuset i Innichen. Etter ultralydundersøkelse ble hun i full fart forflyttet til sykehuset i Bruneck cirka fire mil unna, opplyser landslagssjef i skicross, Kjetil Søvik.

Søvik opplyser at situasjonen er stabil. Under hele prosessen har det vært kommunikasjon mellom sykehuset og Olympiatoppens leger, Stig Heir og Lars Engebretsen.

Engebretsen forteller at det jobbes med å få overført Rykhus til Ullevål sykehus.

- Jeg hadde god kontakt med sykehuset fra hun ble undersøkt grundig. Hun ble operert på grunn av disse indre blødningene, og et slikt inngrep er alvorlig. Jeg har fortsatt kontakt med sykehuset, sier Engebretsen.

Vil hjem til jul
Slik beskriver Rykhus selv det som skjedde på sin hjemmeside:

«Rett etter start mistet jeg kontrollen og falt kraftig. Fikk store smerter på den ene siden av magen. Jeg ble fraktet til sykehus for undersøkelser og det ble påvist brudd i et ribbein og en rift i milten. Skade på milten er såpass alvorlig at jeg ble operert med en gang. Operasjonen gikk bra og jeg har det siste døgnet ligget til overvåking. Nå er jeg overført til en annen avdeling og håper å komme hjem til Norge til jul.»

Landslagssjef Søvik rettet også kritikk til de italienske arrangørene etter uhellet.

- I 17-18 graders kulde tok det altfor lang tid før hjelpen kom, og dette kunne gått riktig galt. Dette bemerket jeg spesielt under lagledermøtet søndag kveld, opplyser Kjetil Søvik.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere