RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Drapstruet av friidrettstrener

Sist oppdatert:
Den dopingtatte langdistanseløperen Nils Engeviks trener er arrestert av politiet, siktet for brudd på dopingparagrafen og drapstrusler. - Han truet med å hakke meg opp med øks, sier Engevik.

Norna-Salhus-løperen Nils Engevik testet positivt på testosteron etter et halvmaraton i Oslo 8. september 2001. Han hevdet først det dreide seg om et engangstilfelle, men før helgen gikk 32-åringen til politiet og la alle kort på bordet.

Systematisk
I går leverte han en liste med navn fra idrettsmiljøet i Bergen som han tror har brukt stoffer hans egen trener har skaffet til veie. I går kveld ble treneren plassert på glattcelle, siktet for trusler og befatning med doping, skriver Bergens Tidende.

- Jeg satte en sprøyte med testosteron ukentlig fra og med 2000 til 2003. Og jeg fikk det ikke av en kar på bensinstasjonen, jeg fikk det av treneren min, sier Engevik til avisen.

Bergenseren fikk sølv på 5000 meter og bronse på 10.000 meter under friidretts-NM i Drammen i 2001. Han har også en rekke andre NM-medaljer. Nå innrømmer han også å ha vært dopet under mesterskapet i Drammen.

Voldsalarm
Engevik hevder treneren hans også skaffet dopingmidler til en rekke andre lokale utøvere på middels høyt nivå.

- Treneren fikk fatt i stoffet i miljøer her i Bergen. Han satte det selv på meg, injiserte det i hoften min ukentlig, sier Engevik til BT.

Engevik er nå utstyrt med voldsalarm, og har fått beskjed av politiet om å finne seg et annet oppholdssted enn hjemme.

Politiet skal ha gjort en rekke beslag under en razzia mot trenerens bolig mandag kveld. Trolig blir han avhørt av politiet i løpet av tirsdag formiddag. Også flere lokale idrettsutøvere må regne med å bli kalt inn til avhør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere