Gå til sidens hovedinnhold

- Drillo får Irak-tilbud

Egil «Drillo» Olsen (65) får trolig Irak-invitasjon om få dager.

Generalsekretæren i det irakiske fotballforbundet bekrefter overfor Nettavisen at Egil Olsen vil tilbys jobben som landslagssjef for Irak.

- Egil Olsen får tilbud om jobben som trener for det irakiske fotballandslaget om noen timer, sa generalsekretær Ahmad Abbas irakiske fotballforbundet til Nettavisen mandag ettermiddag.

SISTE: Møtet, som ble holdt i den nordirakiske byen Arbil, var ferdig i 20-tiden mandag kveld. Etter møtet opplyste en av møtedeltakerne at invitasjonen til Drillo først vil komme senere i uken.

Drillo vil da bli invitert til Jordan for å diskutere kontrakten med representanter fra det irakiske fotballforbundet.

Drillo er trolig ikke den eneste nordmannen som vil bli tilbudt en stilling i det irakiske trenerteamet. Ifølge Nettavisens kilde er det aktuelt å hente inn en eller to nordmenn i støtteapparatet rundt Olsen.

Konkurranse
Abbas forteller til Nettavisen at tre personer har konkurrert om jobben. Den brasilianske suksesstreneren Jorvan Vieira, en svensk trener og «Drillo».

Det ser imidlertid ut til at de fleste rundt det irakiske landslaget vil ha «Drillo», blant annet etter varme anbefalinger fra norsk-irakiske Younes Jassem Gatan. Gatan er i dag fotballtrener på Gjøvik.

Det er ventet at det irakiske fotballforbundet ønsker Gatan som hjelpetrener for Drillo dersom sistnevnte ender opp som hovedtrener.

- Jeg kommer til å takke ja dersom jeg får tilbudet. Deretter vil Egil og jeg sammen finne en tredje person i Norge til støtteapparatet, sier Gatan til Nettavisen.

- Har ikke hørt noe
Egil Drillo Olsen er kjent med den nye interessen fra Irak.

- Jeg har ikke hørt noe fra det Irakiske forbundet, men jeg har jo fått med meg rykter om at det kan komme en forespørsel, sier Egil Olsen til Nettavisen.

Olsen takket nei til et tilbud fra Irak i mai, men åpner for å ta jobben om forholdene legges til rette:

- Hvis de kommer med et skikkelig tilbud, der sikkerheten og økonomien er på plass, så er det jo noe jeg vil vurdere.

Irak er ferske Asia-mestere, og det er et av kontinentets beste lag den tidligere norske suksesstreneren eventuelt vil overta.

- Jeg så et par av kampene i Asia-mesterskapet på TV, og selv om de hadde litt marginer der er de blant topplagene i Asia, sier Olsen.

Forbedringsmuligheter
Olsen mener landet har mange lovende fotballspillere, men at landslaget fortsatt har noe å gå på.

- De fleste asiatiske land har litt å gå på når det gjelder organisering, slår «Drillo» fast.

Hvis Olsen takker ja til jobben, får han oppgaven å kvalifisere Irak til VM i 2010. En kvalifisering som starter allerede i høst.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger