*Nettavisen* Sport.

- Driter i om jeg får sparken

Søndag kan Arne Sandstø gå på sitt tiende strake Tippeliga-tap. At han risikerer sparken, tenker han likevel ikke på.

27.04.07 13:57

Odd er det enste laget som står uten poeng i årets Tippeliga. Taper laget hjemme for nedrykkstippede Aalesund, kan man begynne å sette kroken på døra – både for Odd, og muligens for trener Arne Sandstø?

- Jeg driter i om jeg får sparken, og ofrer det ikke en tanke, sier Odd-sjefen med stor overbevisning.

Tøff i Tyskland
Tida som proff i Tyskland gjorde at den gamle midtbanespilleren ble skikkelig hardhudet.

- Jeg var fem år i Tyskland, og lærte én ting: Skal du overleve, må du ha fokus på deg selv. Den jobben jeg gjør, får heller andre evaluere.

Selv mener Odd-treneren at unge, norske spillere har mye å lære fra sine kolleger lenger sør i Europa, hvor man er langt tøffere fra tidlig alder. Samtidig må man ta hensyn til hvilke forutsetninger man jobber under og med, påpeker 40-åringen.

- Det er annerledes i Brann enn i Odd. De har dobbeltdekning på hver posisjon, og kan således være tøffere. Det har ikke vi, og vi har samtidig mange unge spillere.

- De krever en annen behandling, mer omhu, og bygge dem opp som fotballspillere og personer.

Lover seier
Samtidig vil han utfordre norske spillere i større grad, noe han til gangs har gjort på Odd-treningene denne uka. Dommerfløyta har knapt blitt brukt, noe som har skapt et høyere trykk og engasjement på treningene.

- Det er ikke bare trenerne som skal sørge for nivået. Spillerne må selv komme på trening, og ønske å bli bedre, utvikle seg – man må skape gode utviklingsforhold for seg selv.

- Spillerne har respondert veldig bra denne uka, og det har et enormt trykk. Folk er sugne, og vil vise hele Telemark hva de kan.

Og at de kan, er Sandstø sikker på.

- Vi slår Aalesund, lover han.

- Hvis ikke, blir det tøft?

- Det er veldig gunstig med tre poeng mot Aalesund, konstaterer Sandstø tørt.

Om klubben går på sin tiende strake Tippeliga-smell, eller om Odd holder Arne Sandstøs løfte om tre poeng, ser du her på TV 2 Sumo søndag klokken 18.00.

PS. Flest tapte kamper på rad i toppfivisjonen er det Skeid som har. Fra august 1996 til mai 1997 tapte de 12 strake kamper, før de brått slo Lillestrøm hele 5-1 den 8. mai.


Hvem blir den første Tippeliga-treneren som får sparken? Ta diskusjonen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.