RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

- Dritkjedelig at det skjer nå

Sist oppdatert:
Rumpa kan ødelegge årets høydepunkt for Lars Petter Nordhaug.

De fem monumentene:

Milano-Sanremo, Flandern rundt, Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège og Giro di Lombardia.

For Lars Petter Nordhaug er sistnevnte ritt det mest spesielle.

- Siden 14-årsalderen har jeg alltid fulgt «Lombardiet» nøye. En ting er det fine området det kjøres i, men jeg lar meg også imponere av rytterne som holder det gående helt til slutten av sesongen – og presterer i den siste store klassikeren. Det er et av løpene som fascinerer meg mest, og jeg har sett fram til dette i hele år, forteller Nordhaug til procycling.no.

Sliter på setet
Lørdagens utgave innledes med seks flate mil fra Milano til Como. Deretter skal rytterne i prinsippet rundt Comosjøen, men underveis er det lagt inn mange stikkere opp i fjellheimen.

Med snaue 60 av de opprinnelige 260 kilometerne igjen, skal favorittgruppen over den legendariske Madonna del Ghisallo – før det hele skal avgjøres inn mot Como by.

På grunn av en infeksjon på den ene rumpeballen, er Sky-rytteren ennå ikke klargjort til lørdagens ritt.

- Det er dritkjedelig at det skjer nå. Jeg har vært i kanonform i det siste, og har trent som en gal den siste måneden. Nå spørs det om jeg ikke har trent litt for mye, og har fått en utvekst som hemmer meg for øyeblikket, medgir Nordhaug.

Ny giv med Arvesen
Det er kanskje litt drøyt å gi Kurt Asle Arvesen æren for treningskompisens nye «følgesvenn», men det er et ubestridt faktum at det har luktet svidd av Sky-trioens treningsøkter den siste tiden.

Dessverre endte det med hovne lymfeknuter og antibiotikakur for Tønsberg-gutten, men han vil heller ikke klage for mye over «squashballen han syklet på» under søndagens Paris-Tours.

- Jeg har hatt minimalt med problemer denne sesongen. Dersom du sammenligner med Kurt og Edvald – og rittene de har stått over – så skal ikke jeg klage.

- Hva har det betydd at Kurt Asle Arvesen har blitt en del av treningsgjengen?

- Det er veldig motiverende å trene med Kurt. Vi har fyrt opp hverandre og trente gode intervalløkter med Edvald før VM. Jeg har nesten aldri kost meg så mye med treningen, som jeg gjør etter at vi fikk Kurt med på laget. Selv om jeg kanskje må ta det rolig i noen dager nå, vil grunnlaget jeg har lagt nå slå positivt ut foran neste sesong.

- Passer meg godt
Nordhaug er allerede på plass i Italia med sitt Team Sky. Dersom han blir frisk i tide, starter han torsdagens Giro del Piemonte.

To dager senere venter altså sesongavslutningen rundt Como-sjøen. Den vil 26-åringen for all del ha med på CV-en sin.

- Det er et hardt ritt med ganske lange klatringer mot slutten, men jeg tror det er ritt som kan passe meg godt i fremtiden. Har jeg gode bein og formen er like god lørdag, skal jeg gjøre en god prestasjon, forteller Nordhaug.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere