*Nettavisen* Sport.

- Drittlei fotball

For Lyns Eddie Gustafsson har fotballsesongen vært alt annet enn morsom.

30.06.06 11:36

KRINGSJÅ (TV 2 Nettavisen): Eddie Gustafsson har hatt ei vond tid etter overgangen fra HamKam sist vinter. Svensken var i utgangspunktet høyaktuell på det svenske VM-laget, og spilte for det svenske landslaget så sent som i vinter. Ni landskamper har det blitt så langt, men akkurat nå er 29-åringen lenger unna landslaget enn han noensinne har vært.

Grunnen?

Utkonkurrert av unggutt
Johan Dahlin.

Den 19 år gamle svenske u-landslagsspilleren ble også kjøpt inn før denne sesongen, og etter en uhyre jevn kamp ble unggutten til slutt foretrukket i mål i seriedebuten mot Start i mai.

Der har den yngste av svenskene vært siden, og til tross for pene ord fra hele trenerteamet tyder lite på at Eddie Gustafsson vil være i varmen igjen når Oslo-laget reiser til Fredrikstad på søndag.

- Nei, det kan jeg aldri tenke meg. Har man først kommet seg inn og blitt førstevalg som keeper, så blir man ikke satt ut sånn uten videre. Da må man enten gjøre noen skikkelige blemmer, eller bli skadet eller suspendert, sukker Gustafsson oppgitt.

For til tross for keepertrener Espen Granlis og trener Per Brogelands forsikringer om at keepernes innsats og kvalitet på treningene er det som er utslagsgivende, hvor begge skryter voldsomt av svensken, tror landslagskeeperen noe helt annet.

- Drittlei
- Jeg har vært så lenge med i dette gamet at jeg vet bedre. Man kan selvfølgelig si at treningen har mye å si, men realiteten viser noe annet – du må først gjøre noe alvorlig galt i kamp for å miste keeperplassen din. På søndag er jeg helt sikker på at Johan (Dahlin) stiller, sier Gustafsson, og innrømmer at situasjonen tærer på humøret.

- Utenfor banen er jeg drittlei fotball. Ingen skal ta meg på at jeg ikke gir 100 prosent på treningene, og der er jeg virkelig fokusert, men utenfor tærer det virkelig på.

Og:

- Jeg er ingen god samboer slik situasjonen er nå.

Heldigvis får han all den hjelp han trenger av sin samboer Karolina, som har vært flink til å støtte 29-åringen i det som har vært et meget tøft halvår. Men særlig lenge er han ikke interessert i å fortsette på benkeslitinga i Lyn, noe både Morgan Andersen og Henning Berg er klar over.

- Får jeg ikke spille, så får Lyn finne en ny klubb for meg, mener Gustafsson. – De vet jeg ikke kan ha det på denne måten.

Stavanger er en vakker by..
Til tross for at 2,5 år gjenstår av Eddie Gustafssons kontrakt, jobber nå hans agent for å finne en ny klubb for landslagskeeperen, uten at noe konkrete tilbud er kommet. Skulle imidlertid Viking melde sin interesse, synes Lyn-keeperen det ville være høyst interessant.

- Viking er en stor klubb med en fantastisk stadion, og Stavanger er i tillegg en meget flott by - for å si det sånn, smiler svensken.

Fullstendig klar over at førstekeeper Anthony Basso vil vekk fra Viking og akkurat nå er tribunesliter for siddisene, som dermed fort kan trenge en ny kvalitetskeeper i oljebyen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.