Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Drogba holder verdensklasse

Foto: AÅP/Scanpix
Sist oppdatert:
Spissen brukte fem minutter på å avgjøre for Chelsea.

CHELSEA - CFR CLUJ 2-1:

Didier Drogba har ikke spilt mange minuttene for Chelsea denne sesongen, og bortsett fra et myntkast i ligacupen tidligere i høst, har storscoreren vært svært anonym. Han har derfor kommet litt i skyggen av toppscorer Nicolas Anelka.

Den manglende spilletiden skyldes først og fremst skader, men i tillegg har Drogba også blitt heftig linket med en overgang til gamletrener José Mourinho og Inter i Serie A.

Tirsdag var imidlertid ivorianeren tilbake for Chelsea i mesterligakampen mot rumenske CFR Cluj. Han kom inn som innbytter etter 64 minutter, og brukte bare drøye fem minutter på å gjøre seg bemerket.

Salomon Kalou sendte hjemmelaget i føringen rett før pause, mens Yssouf Koné utlignet for Cluj ti minutter ut i andreomgang. Avgjørelsen var det altså Drogba som besørget, 20 minutter før full tid.

Seieren betyr at Chelsea ble nummer to i gruppe A, mens CFR Cluj måtte ta til takke med sisteplass. Den andre kampen i gruppen, mellom Roma og Bordeaux, endte med 2-0 til vertene. Førstnevnte vant gruppen.

- En av de beste
Etter kampen var Chelsea-manager Luis Felipe Scolari full av lovvord som sin tilbakevendte spiss. Brasilianeren var likevel også snar med å påpeke at Chelsea har flere gode spisser.

- Drogba er en av verdens beste spisser. Det at han endelig er frisk, gir meg flere valgmuligheter i angrep. Formen hans er likevel ikke helt på topp, fordi han ikke har vært igjennom den samme oppkjøringen som de andre spillerne, sier Scolari ifølge sportinglife.com.

- Drogba er helt klart en viktig mann, men vi må heller ikke glemme Nicolas Anelka. Han skal ha mye av æren for at vi ble nummer to i gruppen, og ligger på andreplass i Premier League.

Når det gjaldt selve kampen, var ikke manageren like fornøyd, men var selvsagt glad for at laget tok seg videre.

- Vi spilte bra, men ikke opp mot vårt beste. Vi hadde ballen mest, men de var alltid farlige på kontringer. De har en fin gruppe spillere og god lagmoral. Jeg er en stor beundrer av flere Cluj-spillere.

Kalou helt alene
Førsteomgangen på Stamford Bridge ble ikke akkurat av det minneverdige slaget. Chelsea virket likevel som det mest slagkraftige laget, og sto for det meste som skjedde foran mål.

Både Alex, Nicolas Anelka, og Joe Cole kom til brukbare muligheter i løpet av de første 30 minuttene, men habilt forsvarsspill og dårlig presisjon gjorde at utellingen uteble.

Rett før pause skulle det imidlertid lykkes for vertene. Clujs Euegen Trica var sent inne i en duell med Michael Ballack, og rumeneren fikk gult kort, mens Chelsea fikk frispark.

Dette skulle koste dyrt. Deco tok seg nemlig av frisparket, og fant en helt umarkert Salomon Kalou inne i feltet. Ivorianeren fikk god tid til å ta ned ballen, og hadde ingen problemer med å sende blåtrøyene i front.

Endelig for Drogba
Det var likevel langt fra avgjort på Stamford Bridge, og etter hivlen skulle en gammel kjenning fra norsk fotball vise muskler.

Den tidligere Rosenborg-spilleren Yssouf Koné fikk et flott innlegg fra Juan Culio, og spissen headet ballen kontant opp i krysset. Helt utakbart for Petr Cech i Cheslea-buret, og lagene var like langt.

Men 20 minutter før full tid var det altså duket for innbytter Didier Drogba. Joe Cole lobbet ballen nydelig til ivorianeren, som uforstyrret fikk ta ned ballen å sette den i mål. Forsvaret til gjestene var imidlertid svært åpent i denne situasjonen, og Drogba fikk en enkel jobb.

Flere mål ble det ikke, og dermed kunne hjemmefansen juble for nytt avansement i den prestisjetunge turneringen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!