*Nettavisen* Sport.

- Drogbas operasjon vellykket

Foto: Jean-Christophe Bott (AP)

Chelsea-stjernen blir med Elfenbenkysten til VM.

06.06.10 18:16

Didier Drogba var langt nede etter å ha pådratt seg et brudd i albuen i Elfenbenskystens treningskamp mot Japan på fredag.

- VM er over for min del, skal Chelsea-spissen ha sagt til medspilleren Kolo Toure etter kampen, der Drogba for øvrig scoret lagets første mål i 2-0-seieren.

Les saken her: Drogbas lege optimistisk

- Raskt tilbake
Men søndag ble Drogba operert på Lindenhof-sykehuset i Bern i Sveits, og de første rapportene sier at operasjonen var vellykket.

Både legene Ralph Hertel og Michael Gaillot, som ledet operasjonen, og den medisinske ledelsen for Elfenbenskystens landslag er overbevist om at spissen er raskt tilbake i kampform, melder landets fotballforbund på sine offisielle nettsider.

Det er gode nyheter for fotballelskere over hele verden, etter at VM-profiler på rekke og rad har pådratt seg skader i ukene og dagene før mesterskapet barker løs i Sør-Afrika. Sjekk bare denne listen:

Arjen Robben: Stjernesmell for Nederland
Jon Obi Mikel: Ute av VM
Rio Ferdinand: Skadet på første trening
Michael Essien: Ikke friskmeldt tidsnok
Michael Ballack: Her ryker VM-sluttspillet

Skylder på Fifa
Paraguays tidligere landslagskeeper, José Luis Chilavert, mener Fifa må ta på seg sin del av skylden for de mange skadene som har oppstått.

- Fifa burde planlegge bedre og gi spillerne mer tid til å hvile for å få et bra VM. Dessverre avgjør for tiden det kommersielle alt, sier Chilavert til nyhetsbyrået AP.

Keeperen mener det er en dårlig idé å legge treningskampene så tett opptil mesterskapet.

- Sannheten er at fotballspillere vil spille, men man må tenke på at kroppen trenger hvile, og at vi ikke er noen roboter, sier 44-åringen, og tilføyer:

- Om jeg var landslagstrener, ville jeg aldri ha spilt vennskapskamper nå.

Elfenbenskysten møter Portugal på Nelson Mandela Bay Stadium i Port Elizabeth i deres første VM-kamp 15. juni, mens Brasil venter fem dager senere.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.