*Nettavisen* Sport.

- Drømmen er å gå i brudd i Pyreneene

Foto: Cornelius Poppe (NTB Scanpix)

Lars Petter Nordhaug vil vise seg fram i fjellene.

06.07.13 11:42

ALBI (procycling.no): Soloforsøket oppover Col de Marsolino på den tredje etappen, er det røffeste vi har sett av Lars Petter Nordhaug i årets Tour de France så langt.

Det kan være i ferd med å endre seg.

Når touren inntar fjellene og Pyreneene, har 29-åringen selvsagt lyst til å vise seg fram.

Først må han kjenne litt på kroppen under lørdagens 195 kilometer lange kraftprøve. Trolig må han også slippe seg bakover (!) i sammendraget.

- Drømmescenariet er å gå i brudd søndag. Men jeg må føle meg bra i morgen (lørdag, vår anm.), tape litt tid og håpe at jeg er bra dagen etter, sier Nordhaug til procycling.no.

Ligger for tett på Froome
Sammen med lagkameratene Bauke Mollema, Bram Tankink og Laurens ten Dam, ligger vestfoldingen nemlig plassert kun 34 sekunder bak en rytter som Chris Froome.

Det betyr at sjansen for at han får gå i brudd alt i Pyreneene er liten om den marginen opprettholdes.

I brudd vil Nordhaug nemlig gå for etappeseier. Ikke for å angripe den gule ledertrøyen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Hvem taper tid?
Lørdagens etappe inneholder klatringen opp Col de Pailhères. Den aspirerer til rittets tøffeste kategori og holder 8 prosent over 15,3 kilometer.

Etter en utforkjøring venter så stigningen opp til alpinstedet Ax 3 Domaines.

Med toppfinish her vil nok ryttere som Froome, Alberto Contador, Ryder Hesjedal og Alejandro Valverde begynne å lure på hverandre.

- Jeg tror det kommer til å kjøres tøft på vei opp mot Ax 3 Domaines, men favorittene vil nok sitte lenge og lure på hverandre. Jeg tror ikke på store tidsforskjeller. Touren blir nok ikke avgjort, men noen kan ha en dårlig dag, vurderer ham.

Utenfor Sky-bussen står snakker Chris Froome og Dave Brailsford om den samme etappen.

- Jeg tror det blir action, og jeg tror det starter ganske tidlig. Jeg tror vi kommer til å se noen tidlige angrep fra lag som har to-tre forskjellige ryttere å spille på i sammendraget. Så hvorfor ikke forsøke seg fra langt hold?

- Men slik vi ser på det: Jo hardere, jo bedre, sier Brailsford selvsikkert.

Froome og Porte ligger trygt plassert åtte sekunder bak Daryl Impey som har fått lov til å låne den gule ledertrøyen de to siste dagene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Peter Klaunzer

Nordhaug: - Det blir tøffere i Alpene
For Nordhaugs del er det altså søndagens etappe som ser aller mest forlokkende ut.

Den inneholder én andrekategori og fire førstekategorier. Det er altså ikke de aller tøffeste fjellene i årets ritt, noe som passer Ardenner-spesialisten godt.

- Den første etappen ser grei ut, men jeg har hørt at Col de Pailhères er en tøff bakke. Etappen er ikke ekstrem, og jeg tror den på søndag er enda tøffere. Det er ikke før i Alpene det virkelig blir hardt i år, påpeker den klatresterke rytteren.

Der skal man blant annet opp Mont Ventoux, måle krefter i en bakketempo, passere Alpe d’Huez to ganger i løpet av samme etappe og avslutte med en indrefilet av en etappe som passerer både Col du Glandon og Col de Madeleine.

Og det er bare starten ..

Men først skal altså touren mest spektakulære, norske innslag forsøke å skaffe seg litt ekstra TV-tid fra Pyreneene.

Du følger selvsagt etappen LIVE på procycling.no fra 11.35!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.