- Drømmen er å slå Bjørn Dæhlie

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Med nye sponsorer i ryggen har Marit Bjørgen spikret sin nye fireårsplan.

18.05.10 20:14

TJUVHOLMEN (Nettavisen): Når man vinner tre gull, ett sølv og en bronse i ett og samme OL, blir man populær.

Den situasjonen befinner Marit Bjørgen seg i nå, og tirsdag kunne hun presentere sin første store personlige sponsoravtale.

30-åringen fra Rognes er nå blitt ambassadør for Eksportutvalget for fisk.

- Må utnytte situasjonen
- Min største sponsoravtale til nå, innrømmer Bjørgen, uten å ville si mer om de økonomiske betingelsene.

Og mer er på gang:

- Jeg kommer til å inngå rundt fire personlige avtaler. Jeg er allerede enig med en samarbeidspartner til, vi venter bare på å finne en passende anledning til å presentere den. Og jeg er i dialog med flere. Det gjelder å utnytte den situasjonen jeg er i, sier Bjørgen til Nettavisen.

Avtalen med Eksportrådet for fisk er toårig, og har en opsjon om ytterligere to år. Bjørgen ønsker også å ha tilsvarende tids aspekt på de øvrige avtalene hun nå inngår.

- Familie må vente
Det er godt nytt for norske skientusiaster. For det betyr at Bjørgen nå definitivt har bestemt seg for å satse for fullt fram til OL i Sotsji i 2014. Ikke blir det noe hvileår med svangerskap og fødsel, heller, slik Bjørgen tidligere har åpnet for.

- Familieforøkelse må vente. Nå satser jeg alt fram mot neste OL, sier Bjørgen, som har satt opp hovedmålene for de fire sesongene som sannsynligvis blir hennes fire siste.

- I 2011 og 2013 er VM det store målet. Og i 2012 satser jeg på å vinne Tour de Ski og verdenscupen, forteller hun.

I mesterskapssesonger velger hun å følge suksessoppskriften fra vinteren som gikk. Det innebærer å droppe viktige renn, som for eksempel Tour de Ski.

- Det blir ikke Tour de Ski på meg til vinteren heller. Det er nå hundre prosent sikkert. Jeg er helt sikker på at treningsperioden jeg la ned i jula var en veldig viktig årsak til at jeg gjorde det så bra i Vancouver. Det er for risikabelt å forandre opplegget før VM på hjemmebane, medgir hun.

Vil forbi Dæhlie
Et annet mål hun har satt seg for den neste fireårsperioden, er å bli tidenes mestvinnende langrennsløper i verdenscupen – uansett kjønn og nasjonalitet. Listen toppes av Bjørn Dæhlie med 46 seirer.

Bjørgen står foreløpig med 37. Ni seirer på fire sesonger er alt annet enn utopisk.

- Jeg har veldig lyst til å være helt øverst på den lista. Det er en drøm å slå Bjørn Dæhlie, innrømmer Bjørgen.

- Men bakfra kommer jo Petter Northug. Det blir spennende å se hvor mange han vinner, også etter at jeg har lagt opp, poengterer Rognes-jenta.

Klikk på bildet for å forstørre.

Frisk med fisk
Selv kommer hun til å følge det sporet hun selv har gått opp det siste året. Ikke bare treningsmessig, men også ernæringsmessig.

Hun skal altså fortsette å spise mye fisk.

- Jeg la om kostholdet før OL-sesongen, og spiser nå fisk to til tre ganger i uka for å holde meg frisk. Det er også derfor jeg har fått til avtalen med Eksportrådet for fisk. De ringte meg etter å ha lest om at jeg spiser mye fisk.

- Derfor gleder jeg meg også til å være ambassadør. Jeg ønsker å stå for en sunn livsstil, sier Marit Bjørgen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.