RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du drepte meg nesten!

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Ivan Basso er full av beundring over Edvald Boasson Hagens klatreinnsats.

Edvald Boasson Hagen har hatt et glimrende Critérium du Dauphiné. Det ble ingen etappeseier, men 24-åringen har imponert på samtlige etapper.

Og mange har latt seg imponere, og kanskje spesielt Ivan Basso.

- Jeg har aldri sett noe lignende, du er fantastisk, sa den doble vinneren av Giro d'Italia til Edvald ifølge letour.fr før starten av den siste etappen.

Besøk vårt forum!

Positivt å høre
Edvald selv forklarer episoden slik:

- Han kom utenfor bussen og var veldig overrasket over at jeg kjørte så bra. Han sa at jeg nesten drepte han, forteller Edvald Boasson Hagen til procycling.no.

Og det var nok ikke langt fra sannheten. TV-bildene viste at Basso tydelig hadde problemer med å holde tempoet til Boasson Hagen på vei opp Le Collet d’Allevard.

- Videre fortalte han meg at han aldri hadde trodd jeg skulle holde mer enn fem hundre meter. Han visste ikke at jeg kunne klatre slik som jeg gjorde, og det gjelder vel kanskje flere, flirer en fornøyd nordmann.

- Gir det deg ekstra motivasjon?

- Selvsagt er det positivt å høre. Veldig morsomt at han kom bort til meg for å si noe sånt. Han er jo en skikkelig klatrer, forklarer Edvald, som også forteller at han har snakket med Basso noen ganger før:

- Han er en trivelig kar.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Lader opp til touren i Italia
Fram mot NM på sykkel ligger Team Sky på treningssamling i italienske Sestriere. Alpebyen er et mekka for syklister, med mengder av stigninger å trene i. Blant annet smått legendariske Colle delle Finestre.

- De som er tour-aktuelle er her, men det er noen i Sveits som også har en sjanse, forklarer Edvald.

- Ingenting er offisielt, men jeg er sikker på start så lenge alt går som normalt.

- Har du fått skryt fra andre enn Basso for innsatsen?

- Ikke noe spesielt, men laget var jo veldig godt fornøyd. Jeg tenker egentlig ikke så mye på det, men det var moro å kunne kjøre i bakkene. Jeg har ikke vært like mye til hjelp der før. Jeg har heller ikke klatrer så mye før, det gikk jo greit, forteller han beskjedent.

Håper på Kurt i touren
Én av rytterne til Sky som ikke er på samlingen er Kurt Asle Arvesen. Og det er en mann Edvald gjerne vil ha med seg til Tour de France.

- Jeg håper han kommer med. Han har en sjanse, selv om det er vanskelig. Håper han kan få vist noe Sveits. Da er det muligheter. Det hadde vært veldig morsomt å kjøre touren med Kurt Asle, medgir Boasson Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere