- Du er for god til å ikke vinne

Foto: Reuters/Scanpix

Først slo Roger Federer Andy Murray i finalen i Australian Open - så trøstet han sin britiske motstander.

Andy Murray bar håpet til britene på sine skuldre. Det er gått 74 år siden en brite vant en Grand Slam-tittel på herresiden. Men i finalen i Australian Open på søndag måtte han overvinne en av tidenes beste tennis-spillere, sveitsiske Roger Federer.

For mens Murray jaktet sin første tittel i sin andre finale noensinne, var Federer på jakt etter sin 16.tittel på 22 finaler. Det var med andre ord ingen tvil om at Roger Federer var storfavoritt før finalen.

Og Federer slo an tonen med en gang, og Murray sleit med å svare sveitserens spill. Og ganske fort hadde Federer sikret seg de to første settene, med sifrene 6-3 og 6-4.

Men så våknet Murray og plukket fram noe av det ypperste spillet han har prestert noensinne. Og Federer var tydelig rystet. Men briten klarte aldri å komme seg løs fra Federer, og dermed sto det 6-6. Tie-break måtte til for å avgjøre settet og det var her Murray ikke tok sjansen sin.

For i løpet av tie-breaket hadde briten hele fem settballer, uten å utnytte én eneste av de mulighetene. På den tredje hadde han all verdens mulighet, men bommet på et soleklart poeng.

Dermed våknet Federer og sikret seg til slutt seieren, med 7-6 i tredjesettet og 3-0 i sett. Det var Federers 16. Grand Slam-tittel og nok et prov på sveitserens dominans i sporten.

For Murray ble det siste settet både en opptur og en nedtur, for spillet var til tider fantastisk, men evnen til å avgjøre manglet. Dermed må britene fortsatt vente på sin første tittel på 74 år.

- Jeg må takke for støtten fra alle der hjemme. Jeg beklager at jeg ikke kunne gjøre dette for dere, sa en gråtkvalt Andy Murray da han mottok prisen for andreplassen.

Men han fikke samtidig trøst fra sin overmann i finalen.

- Du er for god til å ikke vinne en Grand Slam, så ikke bekymre deg, sa Roger Federer.

Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag