- Du er gal

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

POKERBLOGG: Les hvordan en av Norges beste pokerspillere gjør det mot verdenseliten.

21.02.10 14:19

Mye har skjedd siden sist jeg skrev en blogg. Ikke så mye pokerrelatert, men en del annet...

Jeg har søkt om «green card» her i USA etter at jeg giftet meg. Det skulle vise seg å være mer slitsomt å få innvilget enn antatt. Grunnet en dom etter en bilulykke der jeg nesten omkom i 1994 så må jeg søke under det som kalles «Criminal Waiver». Og det tar tid. Og i mellomtiden kan jeg ikke forlate USA. Eller rettere sagt: Jeg kan forlate USA, men ikke komme inn igjen. Det vil jeg jo ikke ha noe av, så derfor blir jeg her til det er i orden. Noe som tidligst skjer i mai.

Det fører til at jeg i år ikke får spilt NM. Ganske så vemodig, faktisk. Jeg har spilt hvert eneste NM siden jeg startet med Texas Hold'em. Dessuten hadde jeg en tittel å forsvare fra i fjor. Men, men... Ikke noe å gjøre med det.

Jeg er fortsatt, tro det eller ei, lykkelig gift. Vicki har vist seg å være enda et par hakk bedre enn antatt. Hun er en helt fantastisk jente og jeg har uten tvil gjort et kupp. Til dere som hadde null tro på dette ekteskapet: Ædda bædda! (Beklager den grove ordbruken)

Hard duell mot Phil Ivey
High Stakes Poker har jo hatt premiere siden sist. Ikke så mye å si om det som har blitt sendt så langt. Dog med ett unntak. Hånden mot Phil Ivey der jeg har 5-5 og ikke gir opp potten helt uten videre på floppen K-6-4. For dem som ikke har sett det:

Jeg høyner fra tidlig posisjon og får syn av et par stykker, inkludert Daniel Negreanu og Phil Ivey. På floppen byr jeg ut og får syn av Daniel. Phil Ivey høyner til 20k om jeg ikke husker helt feil. Jeg rehøyner til 55k og Phil går all-in. Jeg må selvsagt kaste.

Hånden ser dårlig spilt ut fra min side. Kanskje den er det også. Men, det ble ikke gjort helt uten plan. Jeg høynet fra UTG. Normalt har jeg da en ganske så god hånd. I ettertid kan man godt si jeg burde kastet 5-5 UTG, men dette var beste hånden min så langt i HSP, og jeg er ikke så flink til å kaste i lengden. Viktige punkter som gjorde at jeg spilte som jeg gjorde:

- Phil Ivey hadde høynet og rehøynet i svært mange potter. Det kan enten bety at han har kort, eller så kan det bety at han ser at det virker og fortsetter til noen stopper han. Jeg håpet på det siste. En feilvurdering. Jeg trodde ikke han kunne sitte med såpass mye gode kort som han ga uttrykk for i spillet sitt.

- Phil Ivey kunne svært gjerne prøve å skvise her. Jeg continue better og Daniel bare syner. Ingen av delene trenger å bety krutt. Ivey er selvsagt god nok til å sette trykk på oss andre uten noe som helst styrke på hånden.

- Phil Ivey kunne her høyne med hender som K-10, K-J og K-Q. Alle disse hendene ville han måtte ha kastet mot min rehøyning. At han går all-in med tre seksere her viser at han setter meg på krutt. Med krutt mener jeg da A-K eller A-A.

- Jeg hadde spilt tight fram til denne potten. Eller rettere sagt: Jeg hadde ikke hatt noen kort i det hele tatt, og derfor spilt relativt få potter. Jeg hadde heller ikke gjort noe sprell. Derfor ville et bud fra meg av denne typen virke kruttsterkt. I alle fall var det min tanke bak det.

Alt i alt så synes jeg movet mitt i alle fall ikke er så galt som det kan se ut. Jeg synes nesten Phil Ivey sitt spill her er mer tvilsomt. Med en slik kruttflopp så burde han kanskje ha vurdert å slowspille. Hva skal han være redd for? A-A har to outs. A-K ingen direkte outs. K-K er han jo slått av uansett. Og mot 4-4 får han alle pengene uansett. Men jeg er kanskje ikke rette mann til å kritisere spillet til han som av mange regnes som verdens beste pokerspiller.

- Liker å spille mot de beste
Jeg får ta et lite hopp i tiden fram til hva som skjer nå. I dag startet NAPT (North American Poker Tour) Venetian her i Las Vegas. Selvsagt på Venetian. Det er en turnering med innkjøp på 5000 dollar. Det stilte 872 til start, så dette blir som en av de største EPT-ene. Det er Pokerstars som holder turneringen, og strukturen er den samme som i EPT-ene. Svært bra med andre ord.

Bordet jeg startet på så ikke galt ut. Men det var to åpne seter, og disse kom en superaggressiv ung kar og John Phan. Sistnevnte er en av verdens beste turneringsspillere. I hans toppår 2008 så vant han to WSOP-bracelets og 1 WPT samt at han hadde to WPT-finalebord til. Han har spilt inn godt over 5 millioner dollar i turneringer og er bunnsolid. Av en eller annen grunn så bestemte jeg meg for å spille mange potter mot ham. Hvorfor? Dumhet, kanskje? Eller kanskje det faktum at jeg liker å spille mot de beste? Det er i alle fall mer å lære da, selv om lærdommen kan koste dyrt.

Første pott jeg spilte mot ham vant jeg. Det var en ganske standard pott der jeg forsvarte min storeblind fra sete 1 (John Phan hadde sete 5, så han høynet i midtposisjon). Jeg hadde A-J off, så det er ingen krutthånd normalt sett. Jeg bestemte meg for å spille den veldig passivt da Phan er i stand til å sette maks press hvis du yter motstand. Floppen kom A-Q-4 og jeg bare synte hans bud. Turn Q. Begge checket. På river 6 så checket jeg. Han bød ut og jeg synte raskt. Jeg er litt usikker på hva han ville oppnå med siste budet. Det er ingen hender jeg her ville kastet som slo han og ei heller noen hender jeg ville synt med som hadde vært slått av ham.

På level 2 (75/150) skulle jeg spille min første store pott. Det var siste hånd på dette nivået, og det var kast rundt til meg på knappen. Jeg hadde Q-2 i kløver. Godt nok til å stjele fra knappen. Jeg gikk til 350 og fikk syn av storeblind. Floppen kom J-8-4 uten kløver. Han checker og jeg byr 525. Han syner. Turn 6. Han checker og jeg byr 1150. Han syner igjen. Auda. Jeg begynte å angre på at jeg ikke hadde gitt opp potten, men det var for sent. River 5. Han byr 3850 i front. Hva gjør han det med? En sjuer? Nei, jeg trodde ikke det. Jeg bestemte meg for at jeg skulle representere sjueren. Jeg høynet derfor til 10850. Han tenkte lenge før han kastet og viste opp 6-5 for to par. Jeg klarte ikke å dy meg og viste min Q-2 for dame høy. "Nice hand" sa han. "Thank you" sa jeg med et lite smil rundt munnen.

På level 4 (150/300) så hadde jeg 6-6 i John Phan sin storeblind. Jeg høynet til 700 og det var kast rundt til John som rehøynet til 1900. Her synte jeg under tvil. 6-6 er ikke krutt her, og i verste fall har jeg bare to outs. Dog kan jeg få veldig bra betalt om jeg treffer. Og ikke minst: Jeg hadde posisjon. Så jeg endte opp med å syne. Floppen kom 10-8-4 rainbow med en ruter. Han bød ut 2000. Jeg synte ganske raskt. Jeg vurderte en høyning, men grunnet Phans store spilleregister så ville jeg holde potten liten, i alle fall på dette tidspunktet. På turn kom ruter 2. Han bød nå 5000. Jeg trodde jeg var best fortsatt og synte igjen. River var spar ess. Auda. Jeg hadde satt han på A-K og nå kom esset! Jeg visste jeg var slått. Han bød 7000 i front. Jeg vurderte å kaste her. Men så tenkte jeg litt. Kan han syne all-in her med A-K? Nei. Han er for god til det med 25k bak siste budet. Så jeg bestemte meg for å sette han all-in. Han tenkte lenge. Veldig lenge. Sykt lenge. Til slutt dunket han i bordet og viste A-Q i ruter før han kastet. Og dumme meg måtte vise bløffen igjen. Etterpå berømte han faktisk spillet mitt. Han sa at det var årevis siden han siste hadde sett sånt spill. Jeg var selvsagt fornøyd med rosen fra spilleren på bordet som jeg uten tvil respekterte mest.

Det skulle ikke gå altfor lang tid før han igjen skulle krige mot meg. Jeg høynet igjen i John Phans storeblind. Denne gangen var det på level 5 (150/300 med 25 i ante). Høyningen min var til 800. Phan rehøynet til 3000. Jeg gikk til 10k før Phan bestemte seg for å pushe med totalt 16k. Jeg synte og han viste opp A-Q i kløver. Ikke noe hjelp til han og jeg spilte på 70k. Ja da!

Tapte mot flushen
Men det skulle ikke vare. Jeg skulle overspille A-K! En ganske aktiv gjennomsnittsspiller høynet til 1000, fortsatt på samme nivå. Jeg gikk til 2400 med A-K. Han gikk til 7400, men virket litt usikker. Jeg klarte ikke å dy meg og håpet på kast da jeg gikk all-in. Han hadde drøye 20k bak og kunne fint kaste mange hender. Han endte opp med å syne ganske fort. Bare for å viste opp, ja nettopp, A-K. Riktignok i samme farge. Det pleier ikke å være så viktig, men det var det nå. To ruter i flopp og enda en på turn sendte monsterpotten bort. Møkkaspill! Jeg var nede på 35k og var for første gang under snittet i turneringen. Dog ikke med mye.

Jeg spilte bra og aktivt en periode etter dette. Og svært målrettet. Jeg skulle komme meg opp igjen! Jeg vant nesten alle pottene jeg spilte og de andre var tydelig redde for å spille mot meg. Det er slik vi vil ha det!

Han unge aggressive spilleren høynet hver gang i min storeblind når det var kast rundt til ham. Jeg hadde hatt seriøst dårlige kort, så jeg lot være å slå tilbake. Men jeg hadde bestemt meg for at jeg ikke kunne la det skje igjen. Vi spilte på nivå 7 (300/600 - 75 ante) da han høynet til 1500 fra knappen. Lilleblind synte, noe som ødela planen min litt. Men jeg hadde bestemt meg. Jeg så ned på krutthånden 6-2 off suit. Mer enn nok til å høyne! Jeg gikk til 4400 og fikk kast fra begge de andre. Hyggelig!

Vi spilte på samme nivå da jeg høynet til 1400 i midtposisjon med A-3 i hjerter. Knappen, han som hadde slått min A-K med sin A-K rehøynet til 4500. Her skulle jeg selvsagt ha kastet. Men jeg hadde taket på denne spilleren og ville ikke gi meg uten kamp. Floppen kom Q-7-4, alle i ruter. Jeg checket og hadde bestemt meg for å gi opp potten. Men motspilleren bød ut 5500 som var halv pott. Det ga meg grønt lys til å gjøre noe. Han hadde alltid bydd ca. 2/3 av pott når han hadde noe. Derfor høynet jeg til 12000 og var klar til å kaste hvis han så mye som blåste på potten. Men han kastet. Jeg viste opp hjerter 3, og andre på bordet begynte å snakke om at jeg var gal. Hyggelig det også!

Etter dette så skjedde det ikke så mye. Jeg fikk en del hender som absolutt ikke traff floppene og tapte en del på siste nivå. Jeg endte dagen på 64800. Helt ok og over snittet. Jeg skulle selvsagt ønsket at det var litt mer, men her har jeg mye chips og jobbe med. Ifølge PokerNews er det 510 spillere igjen av de 872 som startet. Det skulle gi omtrent 51300 i snittstack.

Jeg satser på godspill i morgen også. Dette er min første store turnering uten sponsor, så jeg må jo gjøre det bra!

ANDREAS

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.