*Nettavisen* Sport.

- Du får bare låne den

- Gratulerer, Justin, men rekorden er kun på lån, sier Asafa Powell til den ferske rekordholderen på 100 meter sprint.

14.05.06 08:47

Det tok ikke lange tiden etter at Justin Gatlin hadde sprintet inn til ny verdensrekord på 100 meter, før den tidligere rekordinnehaveren Asafa Powell frempå og hevdet Gatlin kun låner rekordtittelen.

- Gratulerer Justin, men rekorden er kun på lån, fastslo jamaikanske Powell gjennom sin agent, Paul Doyle, kort tid etter at amerikaneren hadde erobret verdensrekorden med et rakettløp på 9 sekunder og 76 hundredeler. Det var fredag at Gatlin vant et Super Grand Prix-stevne i Doha, Quatar, men nå må han altså forberede seg på å forbedre tiden, dersom han ønsker å forbli klodens raskeste mann.

Powells rekord fra 2005 var hundredelen dårligere enn hva Gatlin løp inn til fredag. Gatlin entrer nå en eksklusiv klubb. Han er en av fire 100-meterløpere som kan skryte av OL- og VM-gull, samt å ha satt verdensrekord. De andre medlemmene er landsmennene Carl Lewis og Maurice Green og canadiske Donovan Bailey.

- Nå er jeg raskest i verden, og det føles supert, kommenterer Justin Gatlin.

Rivaliseringen øker
Neste gang Gatlin og Powell møtes til dyst blir under stevnet i Gateshead 11. juni, og i følge Powells agent kan man vente seg temperament på løpebanen i England.

- Om ikke rivaliseringen mellom de to var stor nok fra før, er den i hvert fall mangedoblet nå, sier agent Doyle. I fjor vant Gatlin begge møtene med amerikaneren, før Powell pådro seg en skade og måtte forlate verdensmesterskapet.

24-årige Gatlin bekrefter rivaliseringen og går så langt som å påstå at rekordløpet ikke var blant hans beste.

- Jeg prøver å gå for 9.74, 9.73, sier amerikaneren, som allerede før sesongen bygget opp forventningene ved å spå verdensrekord i den kommende sesongen.

- Jeg vet jeg pratet mye før sesongen, men jeg hadde ikke forventet at rekorden skulle komme allerede i mitt andre løp.

Ingen hvile
Selv om målet for sesongen allerede er nådd, har Gatlin ingen planer om å hvile på laubærene. Det kan han heller ikke, med en heltent Powell pustende i nakken.

- Jeg er faktisk mer motivert nå, og er klar for å gå ut og løpe enda fortere, sier Gatlin.

De to rivalene løper begge i Prefontaine Classic i Oregon 28. mai, men i forskjellige grener. 3. juni løper Gatlin 100 meter i New York, mens Powell kommer til Oslo dagen etter for den samme distansen. Man må altså vente til 11. juni for det store oppgjøret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag