RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du har sett oss begge spurte ...

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
TV 2-Lersveen fikk til slutt svar fra Kristin Størmer Steira. Men det satt langt inne.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Marit Bjørgen er storfavoritt på lørdagens 15 km fellesstart med skibytte i VM, men hadde fått fri fra pressekonferansen for det norske laget fredag morgen.

Dermed ble Kristin Størmer Steira og Therese Johaug viet mye oppmerksomhet. Begge er løpere som ventes å kunne utfordre Bjørgen og polske Justyna Kowalczyk.

Og begge har en stor svakhet: I en spurt er de normalt svakere enn både Bjørgen og Kowalczyk.

Med nebb og klør
Derfor kom det – ikke uventet – også mange spørsmål om forventningene til en eventuell spurt. Og om hvorvidt de to faktisk må riste av seg de to første forhåndsfavorittene før spurten for å holde liv i sine gulldrømmer.

TV 2s Ernst A. Lersveen pushet på for å få et klart svar. Og til slutt fikk han det.

- Du har sett oss begge spurte, Ernst, så det vet du svaret på, sa Kristin Størmer Steira med et smil.

- Men vi skal kjempe med nebb og klør, skyndte Therese Johaug seg å legge til.

- Og vi har trent på spurter!

Mentale forberedelser
Det er imidlertid ingen hemmelighet at begge har sin styrke i motbakker og ikke inne på et flatt oppløp. Begge har jobbet systematisk med å bli bedre avsluttere, men Kristin Størmer Steira erkjenner at det ikke har vært hovedfokus denne vinteren.

- Jeg må innrømme at jeg ikke har trent så mye spurt i år. På grunn av skaden i foten, har jeg konsentrert meg mer om andre deler av treningsarbeidet, forteller hun.

Fram mot lørdagens renn kommer hun likevel til å forberede seg på spurt på det mentale plan.

- Det er viktig å forberede seg mentalt på hva man skal gjøre hvis det blir en spurt. For eksempel at man må slenge fram foten, sier Steira, som glemte nettopp det da hun gikk på sitt aller bitreste spurttap under Vancouver-OL for et år siden.

Motivert av Bjørgen
Hun spurtet mot Justyna Kowalczyk om bronsemedaljen på 15 km fellesstart med skibytte og ble først dømt foran. Men målfotoet snudde opp ned på alt, og til slutt var det den polske jenta som kunne juble mens Steira gråt av fortvilelse.

Helt uavhengig av mulighetene i en eventuell spurt, ser både Steira og Johaug fram til å komme i gang med VM. For begge er 15-kilometeren en mulighetenes distanse.

- Jeg gleder meg vanvittig mye. Trøkket blir en opplevelse i seg selv. Og så er det tøffe løyper her, og det passer meg bra. Jo tøffere, jo bedre, fastslår Johaug.

At Marit Bjørgen virker uslåelig, er ikke noe de tenker på.

- Vi blir ikke utpsyket av at Marit er så god. Tvert imot, det er en stor motivasjon, sier Kristin Størmer Steira til Nettavisen.

Fjerde jente på det norske laget lørdag er Marthe Kristoffersen, som også går for medalje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere