RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du kan ikke spille med seks mann

Foto: Svein Ove Ekornesvaag/Scanpix
Sist oppdatert:
Solskjærs raste mot egne spillere etter en svak førsteomgang mot Viking.

MOLDE - VIKING 1-2:

Molde hadde 19 strake hjemmekamper uten tap før tidligere Molde-trener Kjell Jonevret tok med seg Viking til Aker stadion. Den gode statistikken fikk en brå slutt lørdag kveld.

Rogalendingene har hatt et veldig godt grep på Molde de siste årene og har ikke tapt mot moldenserne siden september 2006. Det gjorde de heller ikke denne kvelden.

Veton Berisha og Vegard Forren (selvmål) sørget for Vikings to mål, mens Joshua Gatt reduserte for vertene like etter pause.

- Jeg vet ikke om spillerne merket det
Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var ikke fornøyd med spillernes innstilling til den første omgangen.

- Ti mann i andre omgang var flere enn det som møtte opp i første omgang, det er ingen tvil om det, sa en irritert Solskjær til TV2 etter kampslutt.

- Du kan ikke spille med syv mann, eller seks mann. Andre omgang var fantastisk og vi kjørte over dem fra første minutt, men vi kan ikke vente til pause med å sette i gang, avsluttet han.

Viking-trener Kjell Jonevret var fornøyd med lagets innsats, men var ikke sikker på om spillerne hadde fått med seg at Molde spilte med ti mann den siste halvtimen.

- Det hjelper at han (Gatt) tok i litt for mye da han sparket eller noe. Jeg vet ikke om spillerne våre merket det, så jeg sa ikke noe. Vi gikk ned litt vel mye i fart da vi fikk ta i ballen, men det holdt, sa Jonevret.

Viking var gode på kontringer
Kampens første scoring kom etter en nydelig kontring og forsering av Yann-Erik de Lanlay etter 28 minutter. Unggutten slo deretter inn i feltet der Veton Berisha kunne sette bredsiden til ballen fra syv meter og forbi en sjanseløs Espen Bugge Pettersen i Viking-målet.

I de påfølgende minuttene var det store sjanser til begge lag, men like før hvilen var det gjestene fra Stavanger som doblet ledelsen. Viking fikk lagt inn fra høyrekanten og inne i feltet ventet Idridi Sigurdssons som headet ballen i beinet til Vegard Forren, som styrte ballen videre i nettet bak en utspilt Pettersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ole Gunnar Solskjær var ikke fornøyd med sine utvalgte spillere etter den første omgangen og gjorde like greit alle sine tre bytter i pausen. Inn på banen kom Daniel Berg Hestad, Daniel Chukwu Chima og Joshua Gatt. Sistnevnte markerte seg øyeblikkelig.

Dommer Svein Erik Edvartsen hadde så vidt rukket å få fløyta ut av munnen før Kristoffer Paulsen Vatshaug slo inn i feltet fra død vinkel. Chima fikk ballen videre til Gatt etter at Trond Olsen kløner det til for seg selv. Gatt fikk en tå på ballen og satt den i nettet bak Jarstein.

Måtte fullføre med ti mann
Et kvarter ut i den andre omgangen måtte Gatt ut med skade. Molde måtte dermed spille den siste halvtimen med ti mann, etter at Solskjær gjorde en dristig vurdering med å bruke opp alle byttene i pausen.

Molde fortsatte imidlertid å presse på og fikk flere store sjanser til å utligne. Mattias Moström var nærmest for vertene da han fyrte av fra seksten meter og traff rett i krysstanga.

Flere mål ble det imidlertid ikke, dermed serverte de en gavepakke til serieleder Strømsgodset, som møter Odd på Skagerak arena søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere