RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du kan jo stille spørsmål om hvem som har skapt støyen

Foto: Vegard Grøtt/Scanpix
Sist oppdatert:
Egil «Drillo» Olsen er fornøyd med at Rune Almenning Jarstein beklaget.

ULLEVAAL (Nettavisen): Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen stilte onsdag til pressetreff på Ullevaal for å svare på spørsmål om tirsdagens 2-1-seier over Slovenia i VM-kvalifiseringen.

Men det var noe helt annet journalistene ville snakke om.

Rune Almenning Jarstein reagerte med sinne da han ble konfrontert med keepertabben som sørget for 0-1, av TV2s Harald Bredeli, og onsdag formiddag truet han en fotograf med juling. Landslagskeeperen har senere beklaget oppførselen.

Hva vil du si om Rune Almenning Jarstein sin oppførsel, ble «Drillo» spurt.

- Da var vi heldige. Vi slipper å snakke fotball i dag også, fleipet landslagssjefen, før han prøvde å sette et punktum ved hele rabalderet.

- Det er fint at han beklaga. Jeg er fornøyd med det. Dette er en mediesak. Han ba om å ikke bli tatt bilde av og ikke bli intervjuet, så du kan jo stille spørsmålet om hvem som har skapt støyet?

Jarsteins oppførsel får ikke konsekvenser
Noe punktum fikk han imidlertid ikke, og journalistene fortsatte å grave i Jarstein-saken.

- Jeg skjønner ikke at dere klarer å stille flere spørsmål om Jarstein nå, sa «Drillo» oppgitt, og understreket at landslagskeeperens oppførsel ikke vil få konsekvenser.

Han var heller ikke enig i at det har vært mye bråk rundt landslaget de siste årene.

- Det har ikke vært mye bråk i denne spillergruppa. Det er stort sett en snill og grei og kjekk gjeng. Men alle er selvfølgelig ikke like.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Hyller Yttergaard Jenssen og Braaten
Når temaet skifter inn på selve kampen og VM-kvalifiseringen, blir «Drillo» langt mer villig til å snakke.

- Det er guts og vilje i laget - kanskje litt mer guts og vilje enn kvalitiet til tider, men spillerne sto på, og noen tok et steg, sier 70-åringen, og trekker fram spesielt to spillere.

- Ruben og Daniel. De spilte til de grader opp mot sitt beste, og gjorde et lite gjennombrudd på landslaget. I går markerte de seg kraftig.

«Drillo» ser også lyst på VM-kvalifiseringen etter tirsdagens viktige trepoenger.

- Det var ikke en helt vanlig fotballkamp. Med tap kunne vi ha fått en ganske stusslig høst og et stusslig 2013. Det værste som kan skje er å bli hekta av i begynnelsen.

- Kan skade omdømmet til NFF
Informasjonssjef i Norges Fotballforbund, Svein Graff, skjønner at mange mener at oppstyret som har vært rundt John Arne Riise og Rune Almenning Jarstein kan skade omdømmet til NFF.

- Jeg skjønner at det stilles spørsmål rundt omdømmet til Norges Fotballforbund, ikke bare på grunn av den saken her, men fordi vi har hatt et tøft år bak oss med mange andre saker. Det er helt betimelig det, men da er det vår jobb å vise i praksis at vi kan gjøre noe med det og at det ikke skjer igjen, det er det vi blir målt på, forteller Graff.

- Kortsiktig vil det være noen som hevder at dette vil skade omdømmet vårt, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- Kan ikke styre VG-kommentarer
Graff er klar på at fotballforbundet kontinuerlig jobber for å ha færrest mulig saker som de man har sett i media de siste dagene, men innrømmer at de ikke kan styre media.

- Hva Norges største avis skriver og mener på kommentatorplass kan vi ikke styre, forteller Graff.

- Vi ønsker færrest mulig slike saker og har våre klare retningslinjer. Det er snakk om idrett og noen blir mer skuffa enn andre og noen ganger takler man ikke det så bra som man burde, fortsetter han.

Nå kommer NFF til å legge et ekstra fokus på disse retningslinjene når VM-kvalifiseringen begynner opp igjen.

- Vi kommer til å fokusere på det som alltid gjelder for en spillegruppe. Selv om vi er under press må vi tåle at media stiller tøffe spørsmål og at det er en stor pågang, det er sportens natur. Ikke minst når det drar seg til i VM-kvalifiseringen. Vi kommer til å fokusere på det overfor spillergruppe og det er de helt enig, men det betyr ikke at det kan skje feil enkelte ganger, forklarer han.

- Vi snakker med spillergruppen samlet og individuelle samtaler med alle spillerne før hver eneste samling, i forhold til hva slags situasjon hver enkelt spiller er i, avslutter Graff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere