*Nettavisen* Sport.

- Du ligger med kona til lagkameraten din

Foto: Montasje Scanpix

Det var alt annet enn god stemning da rettssaken mot John Terry startet mandag.

09.07.12 22:28

Chelseas-kaptein John Terry er tiltalt for å ha ropt rasistiske tilrop til QPR-stopper Anton Ferdinand, og mandag startet rettssaken som skal avgjøre om det er grunnlag for å dømme Terry for akkurat det.

Fem dager er satt av til rettssaken, og mandag var det Anton Ferdinands tur til å tre inn i vitneboksen. Han tok plass, bare tre meter unna John Terry.

Terry skal ifølge The Telegraph ha søkt om å slippe å være tilstede under Ferdinands vitneutsagt, men retten avslo søknaden.

Dommer Howard Riddle uttalte følgende om avslaget.

- Jeg er sikker på at herr Terry er den siste personen som venter å få spesialbehandling, og han må bli sittende i rettssalen som vanlig i slike saker, sier Riddle.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Vulgært
Og det ble en mildt sagt vulgær start på den mest omtalte rettssaken i England i disse tider.

Ifølge Daily Mail forklarte Ferdinand at det var en diskusjon om et straffespark som førte til situasjonen som gjorde at Terry skal ha ropt rasistiske tilrop.

- Jeg snudde meg rundt og ba ham komme seg opp. «Du er større enn meg», sa jeg. Jeg husker ikke om han svarte tilbake der og da, men han løp rett på meg og jeg tror han traff meg i skulderen. Jeg løp etter ham og gjorde det samme tilbake, forklarte Ferdinand.

- Ligger med kona til kompisen
Det førte til at de to ble stående ansikt til ansikt. Da skal Terry ha ertet med at Ferdinand hadde dårlig ånde, noe som førte til at konfliktnivået steg ytterligere noen hakk.

- Han kalte meg for en fitte, og jeg kalte ham det samme tilbake. Jeg sa til Terry: Hvordan kan du kalle meg for det? Du ligger med kona til lagkameraten din, det er du som er en fitte, uttalte Ferdinand i vitneboksen.

Han siktet til skandalen som gikk hardt ut over Terrys rykte i 2010, da det kom ut at han hadde hatt et forhold med ekskona til daværende lagkamerat Wayne Bridge, Vanessa Perroncel.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos

Det finnes videoklipp av det som skal være øyeblikket da Terry kom de rasistiske utropene, og aktoratet hadde hyret inn en munnavleser til å uttale seg. Terry har protestert mot avgjørelsen om å la en leppeleser uttale seg, uten hell. Retten godkjente vitnet.

Leppeleseren vitnet mandag om at Terry både skal ha sagt «you fucking black cunt» og «you fucking knobhead» i klippene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos

- Veldig sårende
Ferdinand har aldri hevdet at han hørte tilropene ute på banen, men skal heller ha blitt oppmerksom på det etter kampen. Da Ferdinand fikk vite om et Youtube-klipp som sirkulerte etter kampen, ble tonen meget annerledes.

Ferdinand uttalte i retten at det er greit å bli kalt ukvemsord på en fotballbane, men at grensen går ved rasisme.

- Når hudfargen din blir dratt inn, når det et nytt nivå. Det er veldig sårende, sa Ferdinand i retten.

Terry har hele tiden nektet for forholdet.

- Jeg er skuffet over tiltalen og vil gjøre alt i min makt for å renvaske meg. Jeg har aldri kommet med rasistiske bemerkninger mot noen, sa Terry ifølge Sky Sports da tiltalen ble kjent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.