RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje NTB scanpix / Ap

- Du må ha baller for å ta jobben

Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær om manager-rollen i Manchester United.

MOLDE (Nettavisen):

Etter at det onsdag formiddag ble klart at Alex Ferguson gir seg som manager for Manchester United, har det vært ville spekulasjoner om hvem som får jobben med å videreføre skottens suksess på Old Trafford.

Torsdag ettermiddag ble det imidlertid offentliggjort at det er Everton-manager David Moyes som tar sjefsstolen på «Theatre of Dreams» etter sesongen.

Det tror Ole Gunnar Solskjær er et godt trekk av gamleklubben.

- Det er et meget bra valg at de lander på han. David Moyes er den rette. De har fulgt ham i mange år, og vet hva han står for. Jeg har snakket litt med ham selv, også, og han er veldig lik gamlesjefen, forklarer Molde-manager Solskjær til Nettavisen.

- Lojal
David Moyes, som i likhet med Alex Ferguson også er fra Glasgow i Skottland, har vært manager i Everton i elleve år. Skottens kontinuitet kan ha vært en av grunnene til at Manchester United valgte nettopp han som Fergusons etterfølger. Alex Ferguson selv har vært i klubben siden 1986.

- David Moyes står for mye av det samme som Ferguson. Du kommer ikke fra Skottland og er en helt annen type enn «Fergie», sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen, og utdyper:

- For dem som kommer derfra er det hardt arbeid som gjelder. Han er støpt i samme form som Ferguson. Hardtarbeidende, lojal og fantastisk arbeidsetikk er fellesnevnerne.

Solskjær var bookie-favoritt
Moldes manager, som var blant bookmakernes favoritter til å få jobben på Old Trafford, tror det er mange som ville ha takket nei til jobben.

Dette på grunn av det store presset det fører med seg å ta over etter en så suksessrik manager som Alex Ferguson.

- For å være rett manager etter «Fergie», må du ha lyst å ta jobben etter «Fergie». Det er helt sikkert ikke alle som tør, men når du gjør det, da er du rett mann, sier Solskjær til Nettavisen.

- Du er nødt til å ha baller nok for å ta jobben, og det har han. Første kriteriet er å søke på jobben, eller å si ja når de spør om å få snakke med deg. Det er veldig mange som ikke hadde turt det.

- Vil sette sitt eget preg
- Kan Moyes bare komme til duk og dekket bord i United?

- Han kommer til å måtte sette sitt eget preg på det. Og det vil han komme til å gjøre, for han er den typen. Jeg har snakket ganske mye med Phil Neville (Everton-kaptein og tidligere Manchester United-spiller, red.anm.) om det, og jeg kjenner han selv litt også, sier Solskjær.

Kristiansunderen tror til og med at managerbytte kan ha god effekt på en del United-spillerne.

- Når du er en ny manager som kommer inn i en klubb, vil spillerne selvfølgelig vise seg fram. Du kan få den effekten. Jeg er meget trygg på at det er et godt og riktig valg.

Tekstet med Ferguson
- Har du hatt kontakt med Ferguson etter at han trakk seg?

- Jeg har ikke snakket med han, han har nok å holde fingrene i. Men det har gått noen tekstmeldinger fram og tilbake, smiler Solskjær.

I et intervju med TV2 lanserte Ståle Solbakken Ole Gunnar Solskjær som en kandidat til å erstatte Moyes i Everton. Solskjær er forberedt på spekulasjoner.

- Man er nødt til å være forberedt på alt hele tiden i fotballen. Men jeg har en fantastisk utfordring her, og man kjenner at man lever litt når det blåser litt på toppene.

- Jeg lærer mye når det går dårlig, både om spillerne og om meg selv. Man lærer om karakterene og lojaliteten til folk når det går dårlig. Det er lett å være kompis når man vinner serien to ganger, avslutter Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere