*Nettavisen* Sport.

- Du må velge enten eller

Foto: Armando Trovati (AP)

Petter Northug lover Tour-revansje - selv om det skulle gå ut over VM.

08.01.12 19:08

3.-plass var ikke det han hadde håpet på, men motivasjonen for å prøve seg på ny forsvant ikke selv om Dario Cologna tok sin tredje seier og Marcus Hellner vant duellen om 2.-plassen opp den siste bakken.

På spørsmålet om prioriteringen kommende sesong var han krystallklar.

- På guttesiden må du velge enten eller. Det er vanskelig å vinne både Tour de Ski og samtidig være god i mesterskap etterpå. Det trigger mer med touren enn VM. I fjor så vi at Dario var veldig god i Tour de Ski, men ikke så god i VM. Jeg vil gjerne prøve igjen og er mer motivert for å vinne touren enn mesterskap, sa Northug etter kraftprøven opp Alpe Cermis på avslutningsetappen.

- Det er etter at touren er over at motivasjonen er som sterkest til å forsøke seg igjen. Det er det nødt til å være. Du må tenke igjennom touren mange ganger før du er på startstrek om du skal lykkes.

Les også: Northug: - Det var full stopp

Opplegg
Skal du vinne Tour de Ski, må alt klaffe. Det gjorde det ikke for Northug denne gangen. Blant annet hadde han dårlig ski på jaktstarten i Dobbiaco.

- Du kan ikke ha noen svakheter, og skiene må være bra. Dario gjorde alt riktig i årets Tour. Han var god i alle løpene. Vi er ikke fornøyd før vi har vunnet touren vi også, sa Northug.

Han mente at han hadde gjort det meste riktig i forberedelsene fram mot årets Tour.

- Jeg traff bra med formen og har gjort mye riktig. Jeg var i kanonform før jul og hadde håpet at den skulle vare litt lenger. Kanskje jeg burde ha flyttet Davos-formen til starten på touren, men det er små marginer det handler om. Det er mulig at jeg må legge inn mer spesialtrening med tanke på seierssjansen, sa Northug.

Motsatt
Han oppsummerte sin egen innsats sammenlignet med fjoråret på følgende vis:

- Formkurven er motsatt av i fjor under touren. Da startet jeg dårlig og avsluttet bra. I år åpnet jeg kjempebra og fullførte dårligere. Men det er ingen tvil om at jeg har vært i god form hele veien. Jeg tror at opplegget jeg har kjørt har vært riktig, men nå kjenner jeg at sesongen snart er over.

Det er ikke så rart. Det var en sliten Northug som bokstavelig talt falt sammen over målstreken etter at han kun noterte seg for den 24. beste tiden opp bakken. Aller raskest var russeren Alexander Legkov.

- Jeg visste ikke at vi var i mål en gang. Jeg var sliten i henget og trodde det kom enda et heng. Heldigvis gjorde det ikke det.

Northug tok inn sekunder på ledende Cologna på flaten, men forsto ganske raskt i bakken at det ikke ville bli seier denne gangen. Etter tre 2.-plasser på rappen, ble det 3.-plass denne gangen.

- Jeg skjønte det ikke var mulig da vi kom inn i henget. Da var det helt natta. Bekmørkt. Jeg merket at Hellner var sterk i beina, og jeg måtte konsentrere meg om mitt eget tempo for å komme meg til mål, sa Northug. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.