*Nettavisen* Sport.

- Du mangler klasse, Bjarne Riis

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Arbeidsledig rytter raser mot gamlesjefens behandling av ham.

16.02.12 14:33

Brian Vandborg forlot Liqugias i 2010 for å kjøre Tour de France med Alberto Contador og det danskbaserte mannskapet til Bjarne Riis.

Det valget har han all grunn til å angre på i dag.

- Det viste seg å være en utrolig dum avgjørelse. Jeg skulle blitt der, ettersom jeg hadde det fint der. Men det nytter ikke å ergre seg over det nå. Sånn er spillet. Det er en kald og kynisk bransje, forteller Vandborg til ekstrabladet.dk.

Merket misnøye under Tour de France
30-åringen står uten kontrakt, og mikroskopiske sjanser til å konkurrere på sykkelsportens øverste nivå denne sesongen.

Har er sterkt kritisk til måten Bjarne Riis behandlet ham under Tour de France og måten han fikk vite at laget ikke ville satse på ham i 2012.

- Det var tydelig at Riis var misfornøyd med meg. Han var faktisk utilfreds med det meste under Tour de France, men jeg var den som ble syndebukken.

Vandborg: - Dårlig stil
Han forteller videre at han fikk beskjed kun timer foran starten av etappen mot Veijle under Post Danmark rundt at han ikke kom til å få fornyet kontrakten.

- Det er mangel på klasse. Jeg hadde presset på for en tilbakemelding (fra laget) i mange uker, men Riis utsatte det igjen og igjen. Derfor ble jeg ikke rystet over beskjeden, men timingen var søren ikke bra, sier han til avisen.

- Det er dessuten vanskelig å klargjøre seg til rittet, når man får en slik beskjed i forkant. Det er rett og slett dårlig stil, mener han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

På tross av tre deltakelser i Tour de France, er dansken fremdeles kontraktsløs.

- Jeg var for naiv og ventet for lenge med å lete etter nytt lag. Det er min egen skyld, og jeg bærer heller ikke nag, men det blir neppe noen julekort mellom Riis og meg i år, legger han til.

Tidligere har Brian Vandborg utelukket at han vender hjem til sykling på dansk kontinentalnivå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.