RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anders Skjerdingstad/Nettavisen

- Du snakker med vinneren

Sist oppdatert:
Magnus Moan har tatt OL-anleggene med storm – og er superoptimist.

Det norske kombinertlandslaget er Whistler Olympic Park i Callaghan Valley i Canada, der de tester anleggene som skal benyttes under i Vancouver-OL 2010.

For Magnus Moan (24) har erfaringene så langt vært udelt positive. Han har til og med rukket å feire sin første triumf i OL-løypene.

- I dag hadde vi sprintrenn sammen med det amerikanske landslaget. Det var prolog og utslagningsheat. Du snakker med vinneren, rapporterer Moan på telefon til Nettavisen – sent onsdag kveld, kanadisk tid.

Moan vant foran Petter Tande og Bill Demong.

Seieren smakte selvfølgelig godt. Men langt viktigere er det at Moan har funnet seg godt til rette.

- Latterlig høy standard
Slik vurderer han OL-fasilitetene:

- Hoppbakkene holder en veldig høy standard. Ikke minst ligger den bra i terrenget med mye skog rundt. Det gjør at lufta er veldig stabil. Du blir ikke tatt av noen cowboyvind her.

- Langrennsløypene minner litt om løypene på Sjusjøen, og passer meg veldig bra. Det er en skikkelig jobbeløype. Det er flere lange bakker, men ingen «vegger». Det er mulig å gå dem i dobbeldans. I tillegg er det teknisk krevende utforkjøringer med krappe svinger, så her blir det ikke tid til hvile.

- Standarden her vi bor er nesten latterlig høy. I det hele tatt har arrangørene kommet veldig godt i gang. Det jobbes ti ganger bedre her enn det ble gjort i Italia før i OL Torino, hevder Moan.

Positiv på lagets vegne
Den norske delegasjonen som er i Whistler nå, består av Moan, Petter Tande, Jan Schmid og Mikko Kokslien, samt trenerduoen Kristian Hammer og Kjetil Strandbråten.

- Det fungerer veldig bra for hele gjengen. Faktisk er det lenge siden jeg har vært så positiv på lagets vegne som nå, sier Moan, og ramser opp alt det positive som er på gang:

- Petter Tande fortsetter der han slapp i sesongen, og hopper på et meget høyt nivå. Jeg er overrasket over at han ikke er mentalt utladet etter en så god sesong.

- Jan Schmid hopper nesten like bra som Petter nå, og da er han god. Fortsetter han sånn, blir det mange gode plasseringer neste sesong.

- Mikko Kokslien, som er ny på laget, er en bedre langrennsløper enn meg. Det betyr at jeg får skikkelig pushing på alle økter, og det er veldig positivt for meg. Jeg føler dessuten at jeg er på gang igjen i bakken. Jeg hopper bedre nå enn i vinter.

VM først
Det eneste skåret i gleden er at Espen Rian er hjemme i Norge på grunn av skaden han pådro seg i Granåsen under del 2 av NM.

Selv om det i øyeblikket er velstand på de fleste områder, prøver Magnus Moan å ikke la OL-feberen ta overhånd.

- Vi må ikke glemme at det er to år til OL. Veldig mye skal skje innen den tid. Ikke minst er det et VM i Liberec neste vinter, poengterer trønderen.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere