Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dypt skuffet over NFF

Foto: (FOTO: HEIKO JUNGE/SCANPIX)
Sist oppdatert:
- Jeg er dypt skuffet og desillusjonert, sier Tromsøs advokat, Jens Johan Hjort, etter at forbundet avviste klubbens anke i Rune Johansen-saken. Samtidig økte NFF klubbens bot.

Doms- og sanksjonsutvalget ila først Tromsø en bot på 50.000 kroner for å ha benyttet Rune Johansen i eliteseriekampen mot Odd Grenland før han var spilleberettiget. Tromsø anket.

Tirsdag fikk de imidlertid beskjed om at anken er avvist. Samtidig økte NFF boten fra 50.000 til 60.000 kroner.

- Ankeutvalget kunne ikke se at det forelå forhold i formildende retning, og mente at klubben hadde opptrådt grovt uaktsomt, sier Roger Solheim i en pressemelding fra NFF.

- Dypt skuffet
I Tromsø reagerer man sterkt.

- Jeg er dypt skuffet og desillusjonert over den behandlingen denne anken har blitt til del. Avgjørelsen er utvilsom gal fra et juridisk ståsted. Det er lite juss i avgjørelsen, sier Tromsøs advokat, Jens Johan Hjort, til TV 2 Nettavisen.

Det kan nå bli aktuelt for Tromsø å ta saken videre til det sivile rettssystemet.

- Botens størrelse er overkommelig, men jeg føler at dette er en prinsipiell sak, sier Hjort.

Godset slapp unna
Det er spesielt én tidligere sak, med samme innhold, Tromsø reagerer på. Strømsgodset brukte i 2001 Kjetil Wæhler i en hel sesong i 1. divisjon, samt 3-4 kamper i eliteserien, uten at de hadde fått en skriftlig spilleberettigelse. Strømsgodset slapp unna med det. Nå straffes Tromsø for det klubben mener er en helt paralell sak.

- Den saken er til de grader mye mer alvorlig enn Rune Johansen-saken. Rune Johansen spilte i en kamp, som Tromsø tapte, og spilleberettigelsen var på plass få dager etter. I Kjetil Wæhler-saken brukte de ham en hel sesong, hvor han helt klart da medvirket til at Strømsgodset vant mange kamper, sier Hjort.

- Forbundet sa den gangen at Kjetil Wæhler-saken egentlig kvalifiserte både til poengtrekk og bot, men at de lot tvilen komme tiltalte til gode. I denne saken går den altså i tiltaltes disfavør, sier Hjort hoderystende.

Hjort nevnte Kjetil Wæhler-saken i Tromsøs anke, men merkelig nok har NFF valgt å ikke kommentere dette i sin endelige behandling av saken.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!