RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Edu til Lyn neste uke

Sist oppdatert:
Chinedu Obasi Ogbuke er innstilt på å spille for Lyn igjen etter et møte med Torgeir Bjarmann og Henning Berg i London.

Lyn-lederne var tirsdag på plass for å se Edu (20) i aksjon for Nigeria i landskampen mot Ghana i London-forstaden Brentford. Lyn-spissen kom aldri på banen i 1-4-tapet, men før kampen møtte han og agent John Shittu Bjarmann og Berg for å snakke om fremtiden i Lyn.

- Han trodde han hadde flyttet fra Oslo for godt i november, så han må pakke flyttelasset og få på plass noen praktiske detaljer før han reiser tilbake til Norge. Jeg regner med at han kommer neste uke, sier Berg til Nettavisen.

- Hyggelig samtale
Ifølge Berg er nigerianeren motivert for å spille for Lyn ut kontraktstiden (2007), etter at drømmen om Premier League-spill gikk i vasken fordi Wigan og Portsmouth frykter at 20-åringen ikke skal få arbeidstillatelse.

- Vi hadde en hyggelig samtale med ham og Shittu. Edu er en fin fyr. Han forstår at Lyn er det eneste stedet han kan utvikle seg som fotballspiller; han er nødt til å trene skikkelig og spille kamper, understreker Lyn-treneren.

Ifølge Berg har Lyn god dialog med klubbene som har vist interesse for årets unge spiller i Tippeligaen i fjor.

- Edu var ikke spesielt godt trent da han var på prøvespill i Wigan og Portsmouth. Klubbene hadde også et tett kampprogram, noe som gjorde at han ikke fikk vist seg så mye frem på trening. Vi er åpne for å la ham gå på prøvespill dersom klubber spør ved en senere anledning – så lenge det passer for oss.


Vil se Edu mer
Portsmouth har vært den ivrigste klubben etter at Lokomotiv Moskva-avtalen kollapset på grunn av utskiftninger i klubbledelsen før jul. Manager Harry Redknapp har uttalt at han er interessert i å følge opp Edu frem mot neste overgangsvindu.

- Torgeir har en bra dialog med Portsmouth. For dem er det viktig å se ham i flere kamper for å kunne kartlegge ferdighetene hans bedre. Men det kommer helt sikkert flere klubber på banen frem mot sommervinduet, fortsetter Berg, som sportslig sett er glad for å ha Edu og Bala (19) tilbake i troppen.

Gram for dyr?
Treneren er på jakt etter en ny midtbanespiller, men vet ennå ikke om Moldes Øyvind Gram (21), som har vært på prøvespill i to uker, er rett mann.

- Vi er i dialog med Molde, men det er et stykke mellom krav og tilbud. Dersom vi ikke kjøper Øyvind, må vi se etter andre muligheter.

Midtstopperkabalen har vært et puslespill for Berg på grunn av kaptein Tommy Berntsens (33) omfattende kneskade og Steven Lustüs sorti. Nå ser det ut til at brikkene faller på plass.

Etter at Lars Kristian Eriksen (23) skrev under ny kontrakt, har Berg flyttet Indridi Sigurdsson (25) fra venstrebacken til midtforsvaret. Der har han fra før av Christian Brink (23), som imponerte stort etter overgangen fra Sogndal i fjor sommer.

- I tillegg har vi bra dekning i ungguttene Kim André Madsen (17) og Mads Dahm (18). Og jeg tror Tommy Berntsen blir klar, selv om det er for tidlig å si når han er tilbake for fullt etter operasjonen, avslutter Berg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere