RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Eduardo blir frisk igjen

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Arsenal er optimister på Eduardo da Silvas vegne og spår at han er tilbake før jul.

Det var bare spilt litt over to minutter av lørdagens Premier League-kamp mellom Arsenal og Birmingham da Martin Taylor kastet seg framover og taklet Eduardo da Silva så brutalt at kroatens leggbein brakk tvert av.

Skaden var så stygg at tv-produsentene ikke viste episoden i reprise.

Martin Taylor fikk et velfortjent rødt kort og etter kampen uttalte Arsenals manager Arsène Wenger at Taylor aldri burde få spille fotball igjen. Den uttalelsen trakk han senere tilbake.

Mandag uttalte Eduardo da Silva seg for første gang om taklingen som i verste fall kan sette en stopper for karrieren hans.

(Saken fortsetter nedenfor)

- Jeg husker ikke noe særlig av episoden og det er heller ikke noe jeg ønsker å se om igjen på tv eller i avisene. Alt jeg husker er at da jeg falt og så ned på foten, hadde den vridd seg en annen vei. Resten er bare blankt, sier Eduardo til Arsenal.com.

- Det var en uheldig situasjon, men sånt kan skje i fotball, legger han til.

Den brasilianskfødte kroaten, som ble operert lørdag, går glipp av resten av sesongen og sommerens EM. Det er helt sikkert. Men han insisterer på at han skal komme tilbake fra skaden.

- Jeg er usikker på omfanget av skaden og hvor lenge jeg vil være ute av spill, men jeg vet at jeg ikke kan spille mer for Arsenal denne sesongen eller rekke sommerens EM. Det bekymrer meg ikke. Min konsentrasjon og mitt fokus er å komme tilbake så raskt som mulig, forteller spissen, som fyller 25 år mandag.

Ifølge Arsenal.com håper londonklubben at Eduardo skal kunne løpe igjen om seks måneder og være tilbake på laget om ni måneder. Han vil i alle fall bli skrevet ut fra sykehuset i løpet av noen få dager.

Martin Taylor har besøkt Eduardo da Silva på sykeshuset og bedt om unnskyldning for taklingen. Han insisterer på at han ikke var ute etter å skade kroaten.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere