*Nettavisen* Sport.

- Edvald beviste nok som førsteårsproff

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Men det er ikke han Philippe Gilbert frykter mest under Milano-Sanremo.

16.03.12 09:38

MILANO (procycling.no): Det var, til overraskelse for nesten hele pressekorpset, Alessandro Ballan og Philippe Gilbert som dukket opp på BMC Racings pressetreff på Cosmo Hotell i Vimercate, torsdag.

Thor Hushovd var nemlig syk, og dermed hviler et enda større ansvar på Philippe Gilbert under lørdagens ritt.

- Milano-Sanremo var et av mine største mål, men jeg er fremdeles ikke 100 prosent, varslet Gilbert som har slitt med tannproblemer og påfølgende feber den siste uka.

Under Gilberts oppsikt
Om det er et spill for galleriet eller ikke, får man vel først svar på idet hovedfeltet dundrer oppover mot Cipressa under Milano-Sanremo. Den belgiske BMC-stjernen vet i hvert fall hvem han kommer til å holde et ekstra godt øye med.

- Både Tom Boonen og Peter Sagan er i svært godt slag. Dessuten er de kvikke ryttere begge to, sa Gilbert til pressen og tenkte på avslutteregenskapene deres.

- Jeg tar med Fabian Cancellara også. Og Oscar Freire: Han er alltid med der framme.

Merker forandring hos Edvald
I etterkant av seansen fikk procycling.no noen kjappe spørsmål med Gilbert på tomannshånd.

Det første vi spurte om var hvorvidt han tror Edvald Boasson Hagen, som har slitt litt i de lengste klassikerne de seneste årene, har modnet nok til å stå i mot 298 kilometers hard sykling mellom Milano og Sanremo.

- Etter min mening beviste han allerede som førsteårsproff at han er en stor rytter. Han er absolutt god nok til å henge med i de største rittene. Nå har han også begynt å fokusere på enkeltritt. Men i utgangspunktet er han i stand til å vinne alt mulig, sier Gilbert til procycling.no.

- Du syklet noen dager sammen med ham under Tirreno-Adriatico nylig, hvordan syntes du han så ut?

- Det virket som han tok etappeseieren ganske enkelt foran alle de store sprinterne, så det beviser at formen hans er veldig god, lyder svaret.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Må angripe på Poggio
Gilbert har ikke evnen til å utmanøvrere de beste sprinterne i en massespurt, men selv mener han at han går bedre oppover enn de fleste av dem.

Med Hushovd på sykestua, er Ballan, Gilbert og Van Avermaet nødt til å finne på noe før feltet inntar den vakre byen nær grensen til Frankrike, dersom de skal unngå at en av sprinterne – som vanlig – stikker av med tittelen.

Les også:Bruker 150 millioner til ingen nytte

Gilbert har vunnet to av sykkelsportens «monumenter» tidligere, Liège-Bastogne-Liège og Giro di Lombardia. Han innrømmer at han er sulten på flere av dem, og deriblant Milano-Sanremo.

- Det er et av de aller største rittene, og det er masse prestisje forbundet med å vinne ett av dem.

- Hva må laget ditt gjøre underveis for at Boasson Hagen og Cavendish skal bli utslitt foran finalen?

- For meg er de ikke de største favorittene. De er del av et stort lag, men om jeg må velge meg et lag velger jeg Liquigas. Jeg tror deres sjanser er større enn Sky sine, selv om de også har et sterkt lag.

- De er også et italiensk lag, så de kommer til å gi det lille ekstra.

- Holder Sagan hele veien inn?

- Ja, det er jeg ganske sikker på, avslutter Gilbert.

Husk at du følger Milano-Sanremo LIVE på procycling.no lørdag. Vi kommer også med reaksjoner og reportasjer fra Italia!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.