RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Edvald blir aldri hjelperytter

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Kurt Asle Arvesen sikker på at Edvald Boasson Hagen vil få egne sjanser i Tour de France etter Cavendish-overgang.

Nyheten om at Mark Cavendish offisielt blir Team Sky-rytter i 2012 tvinger fram en rekke bekymringer for norske sykkelfans.

Må Edvald kjøre opptrekk? Blir han hjelperytter? Det er bare to av mange relevante spørsmål som blir aktuelle.

Team Skys nybakte sportssjef Kurt Asle Arvesen har god tro på at Cavendish blir en kjemperessurs i Team Sky.

- Det er kjempebra med Cavendish. Han kan tilføre oss mange seirer, forteller Kurt Asle Arvesen til procyling.no.

Les også: - Bruker ikke energi på Cavendish

Edvald må kjøre opptrekk
Boasson Hagen kjørte opptrekk for både Mark Cavendish og André Greipel i dagene hos HTC-laget. Det må han nok finne seg i neste år også.

- Edvald må nok kjøre opptrekk av og til. Utover det, er ikke dette dramatisk. Edvald er en helt annen type rytter. De egenskapene skal vi ta vare på videre. Hvis du ser på etappene Edvald vant i touren, så er det helt andre etapper enn de Cavendish kan vinne, forklarer Arvesen.

Selv om nordmannen må finne seg i å kjøre noen opptrekk avviser Arvesen et scenario der Boasson Hagen må kjøre gjennom Tour de France som en ren hjelperytter.

- Jeg tror ikke det er en aktuell problemstilling i det hele tatt. Edvald er en av verdens beste syklister, så han vil aldri havne i den situasjonen, slår Arvesen fast.

Les også: - Sky matchet Edvald feil

Mange kokker, mye søl?
Dersom Team Sky-rytterne blir forskånet fra skader og andre utenomsportslige problemer i 2012, kommer det britiske storlaget til å stille med minst tre ryttere med store personlige ambisjoner i verdens største sykkelritt.

Bradley Wiggins vil vinne sammenlagt, Mark Cavendish vil vinne flest mulig etapper og den grønne trøya og Edvald Boasson Hagen er det ingen som helt vet hva er kapabel til.

I de senere årene har det vist seg at to ryttere med forskjellige ambisjoner fint kan sykle på samme lag. For eksempel vant Jan Ullrich Tour de France i 1997, samtidig som Erik Zabel vant den grønne trøya.

Noen som ikke klarte å løse kabalen, med hele tre mål, var Garmin-Cervélo i sommerens Tour de France. Tyler Farrar, Thor Hushovd og sammenlagtambisjoner ble for mye for det amerikanske laget.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

- Jeg tror det går bra
Arvesen tror at det kommer til å gå bra med tanke på Tour de France.

- Jeg tror det skal gå bra. Hvis vi ser tilbake på historien så er det mange lag som har hatt mange gode ryttere på start i Tour de France. Det er folk med grønn trøye, mange etappeseirer og gode sammenlagtprestasjoner.

En som er litt mer skeptisk er Boasson Hagens tidligere sportssjef, Gino Van Oudenhove.

- Dersom vi ser på de siste Tour de France-vinnerne, tror jeg det blir veldig vanskelig med tre ambisiøse ryttere. Det er svært sjeldent at man har et lag med en sammenlagtvinner og en annen rytter med mange etappeseirer. Jeg tror ikke det kommer til å fungere, men det er litt avhengig av ambisjonene til Cavendish. Skal han vinne 30 eller 40 etapper? Eller finne på noe annet? sier Van Oudenhove til procycling.no.

- Det er sjelden et lag starter med tre kapteiner. Jeg vet ikke hvordan de skal løse den floken.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Cav og Wiggins er briter, det er ikke Edvald
At Mark Cavendish og Bradley Wiggins er briter kan fort slå uheldig ut for norske Boasson Hagen.

- Kan Edvald komme til å lide fordi han ikke er brite?

- Nei, det skal jeg sørge for at ikke skjer, slår Arvesen fast med et smil om munnen.

Belgiske Van Oudenhove er uenig.

- Det kan slå uheldig ut for Edvald, fastholder han.

Konfrontert med Arvesens utsagn har han følgende å si:

- Ser de kynisk på det så blåser de i det. De er briter alle sammen.

Les også: Cavendish til Team Sky

- Edvald tenker ikke på dette
Hovedpersonen selv er nok den som bekymrer aller minst over hva som kommer til å skje. Han har gjentatte ganger uttalt at han gjerne kjører på lag med Cavendish og at han ikke kan slå han i en spurt uansett.

- Jeg tror ikke Edvald tenker så mye på dette. Han vet han får sjansene sine. Han kommer ikke til å ha noe problem med å kjøre opptrekk for Cavendish.

- Dessuten er sykkelsporten mer enn Tour de France. Edvald har vunnet etapper i touren og giroen nå, men han har ikke vunnet en klassiker. Hadde jeg vært han hadde jeg sett i de baner, avslutter Van Oudenhove.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere