RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Edvald er mer allsidig enn meg

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Mark Cavendish digger gjenforeningen i Team Sky.

For første gang siden 2009-sesongen, sykler Edvald Boasson Hagen og Mark Cavendish igjen ritt på samme lag.

Det foregår i disse dager, under etapperittet Tirreno-Adriatico, som av mange er sett på som den perfekte oppladingen til vårklassikeren Milano-Sanremo (17. mars).

Cavendish og Boasson Hagen syklet side om side onsdag, da rittet startet med lagtempo.

Cavendish: - Han er en flott fyr
Overfor TV 2 Sporten legger ikke den regjerende verdensmesteren skjul på at han liker å sykle sammen med den to år yngre nordmannen.

- Jeg er veldig glad for å ha Edvald tilbake på laget. Vi kom godt overens da vi var i Highroad, og jeg ser fram til å jobbe med ham igjen. Han er en flott fyr både på og av sykkelen, sier Cavendish til TV 2 Sporten.

I intervjuet peker den munnrappe briten også på et annet viktig poeng. Gudbrandsdølen har fjernet seg mer og mer fra massespurtene den siste sesongen, og er blitt en mer klatresterk allroundrytter. Det gjør ham også langt mer allsidig.

Double-trouble?
Mens Cavendish fremdeles er verdens raskeste i en flat spurt, kan Boasson Hagen vinne nær sagt hva slags ritt det skulle være – og spesielt er han farlig dersom han kommer med i et utbrudd og vet han sitter med den giftigste avslutningen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Derfor vil også samarbeidet mellom de to gå begge veier.

- Det er fantastisk at han vil hjelpe meg. Edvald er en av de beste i verden til å gjøre opptrekk, innleder Cavendish.

- Men han er også mye mer allsidig enn meg. Han kan vinne etappene jeg ikke henger med på, og selvsagt hjelper jeg ham – dersom jeg er i stand til det.

Skal vise fram superopptrekket
I forkant av Tirreno-Adriatico har Cavendish uttalt at han går for etappeseier på enten den 2. eller den 3. etappen, og at han ellers vil bruke rittet til å finjustere formen foran Milano-Sanremo.

Les også: Cavendishs eneste sjanse?

Den 2. etappen sykles torsdag, så det kan bli første mulighet til å se hvordan nordmannen takler rollen som spurtopptrekker for Cavendish.

Det kan også bety at Boasson Hagen får muligheten til å kjøre for egne sjanser. Lørdagens kuperte etappe mellom Amelia og Chieti kan være innenfor rekkevidde, dersom Sky-stjernen makter å komme seg i brudd.

Nordmannen er nemlig også ute etter å teste formen ettersom han har like gode muligheter som Cavendish til å gjøre noe stort under klassikeren i Sanremo den 17. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere