*Nettavisen* Sport.

- Edvald får en spennende rolle

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Det er umulig å si hvor mange muligheter nordmannen får i Tour de France.

Alle norske sykkelfans er nysgjerrig på hvilken rolle Edvald Boasson Hagen får i Tour de France.

Skys hovedmål er at Bradley Wiggins skal vinne rittet sammenlagt. Samtidig er det godt mulig at nordmannen må hjelpe Mark Cavendish i spurtene.

Det kan fort bli få muligheter igjen for den norske 25-åringen, og når han først får dem, må han ta dem.

Les også: «Edvald er en freak»

Lagsport
Onsdagens etappeseier i Critérium du Dauphiné, var nok et bevis på at Boasson Hagen tar mulighetene han får.

- Det var en flott prestasjon. Seieren var viktig for rollen hans i Tour de France. Han vil nok få en mulighet på én eller flere etapper. Men det viktigste blir jobben for Bradley Wiggins, sier Johan Kaggestad til procycling.no

- Sammenlagtseieren er det viktigste. Vi må ikke være ekstremt sjåvinistiske. Vi må innse at sykkel er en lagsport, og dersom det ikke hadde vært viktig med sammendraget, kunne man likså greit kjørt 21 enkeltetapper.

Selv om det uten tvil er Bradley Wiggins som er kaptein, tror sykkeleksperten at Boasson Hagen vil få sine muligheter.

- Edvald får en spennende rolle. Det blir interessant før hver etappe å se hvilken rolle han får. Det er viktig å ta sjansen når han først får den, som han gjorde i dag. Det styrker sjansen for egne sjanser i Tour de France. Det er også avgjørende om Cavendish kommer, mener Kaggestad.

- Cavendish bør droppe touren
Boasson Hagen håper selv også at han får noen egne sjanser.

- Hovedmålene i touren er å hjelpe Bradley til å vinne sammenlagt og Cavendish på de flate spurtetappene. Jeg håper på mine egne muligheter, og jeg vet jeg kan levere. Men det er ikke fokuset, sa Boasson Hagen til procycling.no etter onsdagens etappe av Critérium du Dauphiné.

Mark Cavendish fullførte Giro d’Italia, og har siktet seg inn mot OL på hjemmebane. Briten har også som mål å vinne den grønne trøyen i Tour de France. Men Kaggestad mener at verdensmesteren burde droppe verdens største sykkelritt.

- Jeg tror ikke det (å sykle touren) nødvendigvis er det lureste, eller det Bradley Wiggins ønsker. Han ønsker nok det samme som Evans haddde i fjor. Jo flere som jakter etappeseirer, jo mindre hjelp vil det bli. For Evans i fjor, var det alt for ham. Han ønsker nok det samme i år, analyserer Kaggestad.

Uansett hva andre sier, er det Cavendish selv som bestemmer om sykler touren eller ikke. Dersom han gjør det, vil de utelukke mange muligheter for Edvald Boasson Hagen. Nordmannen er nok klar for å hjelpe hvem det skal være; det er nemlig sånn han er.

Les også: Edvald med super spurtseier

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.