*Nettavisen* Sport.

- Edvald forstår at det er hans jobb

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Geraint Thomas vet hvem han ville valgt som opptrekker Mark Cavendish.

28.11.11 12:26

I sommer var det en 25-årig waliser som trakk Edvald Boasson Hagen opp til sin første etappeseier i Tour de France. Sky viste eksemplarisk samarbeid på etappen til Lisieux, og opptrekket til Geraint Thomas hadde selv Mark Cavendish takket og bukket for.

Foran neste år har Mark Renshaw valgt å kjøre for egne resultater i Rabobank, i stedet for å følge Cavendish på flyttelasset til Team Sky. Britene trenger derfor sårt en ny lead out-man.

Flere ryttere kan være aktuelle for denne rollen. Davide Appolonio, Edvald Boasson Hagen, Chris Sutton, Ben Swift og Geraint Thomas besitter alle store fartsreserver, men Thomas er ikke i tvil om hvem som får opptrekkerjobben.

- Når vi kjører for Sky er det veldig enkelt, forteller waliseren til velonation .

- Edvald er en flott fyr og han forstår at det er hans jobb å trekke opp Cavendish i enkelte ritt, og han får sine egne sjanser også; han er en kvalitetsrytter, mener 25-åringen.

De enkelte rittene Thomas sikter til er nok blant annet Tour de France. Waliseren har gjort det klart allerede at han ikke stiller til start i rittet fordi han ønsker å holde fullt fokus på OL i London.

Edvald blir antageligvis Cavendishs viktigste hjelperytter i rittet, sammen med Bernhard Eisel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.