*Nettavisen* Sport.

- Edvald har mer å gå på

Foto: Jarle Fredagsvik (Procycling.no)

Kurt Asle Arvesen tror eleven kan bli enda bedre i Flandern og Roubaix.

22.03.13 18:44

Edvald Boasson Hagen, Team Sky, sikret en niendeplass i E3 Harelbeke. Men Kurt Asle Arvesen tror eleven har mer å gå på.

- Hvordan er formen til Boasson Hagen?

- Formen til Edvald kommer seg. Han var tett på å være med helt der fremme mot slutten. Han sa han følte seg mye bedre i dag, enn under Milano-Sanremo, det er positivt, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Les også: Slik vinner en sann mester

Tilbake etter sykdom
Boasson Hagen fikk matforgiftning uken i forkant av Milano-Sanremo. Derfor ble det et ekstra tøft møte med regn, snø og 245 kilometer i den italienske monumentalklassikeren. Kroppen svarte derimot bedre for norgesmesteren i dag.

- Edvald er tilbake etter sykdom. Han sa han føltes seg mye bedre i dag enn på søndag, selv om han kanskje ikke er helt maks. Jeg har troen på han hever seg ytterligere fram mot Flandern Rundt og Paris-Roubaix.

Les også: Sykdom har Ødelagt for Boasson Hagen

- Gikk ting som planlagt?

- Løpet gikk stort sett som vi forventet. Vi fikk en punktering hos Salvatore Puccio, i tillegg mistet vi en mann tidlig i løpet. Men vi var godt representert mot slutten. Edvald var kaptein i dag, og kjørte for et toppresultat, sier Arvesen.

Suverene Cancellara
Fabian Cancellara vant E3 Harelbeke i suveren stil. Men Arvesen tror ikke sveitseren er uovervinnelig av den grunn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Cancellara er sterk, og i dag klaffet alt for ham. Men vi får vi se om han er like suveren i Gent-Wevelgem. Det er mulig vi må spille ut kortene annerledes når vi kommer til Flandern Rundt og Paris-Roubaix. Men det har vi ikke pratet om enda, sier Arvesen.

-Gabba var helt utrolig!
Det er kanskje Boasson Hagen som får mest oppmerksomhet av mediene. Men Arvesen trekker fram innsatsen til Team Sky sin andre nordmann, Gabriel Rasch.

- Gabba gjorde en helt utrolig god jobb for laget i dag. Det betyr alt for et lag å ha så gode hjelperyttere. Er ikke kapteinen i perfekt posisjon før bakkene i disse løpene, kan man bare glemme seieren, sier Arvesen.

PS: Thor Hushovd mistet feltet en stund før finalen. Arvesen, som satt i følgebil bak rittet, rapporterer at «Oksen fra Grimstad» punkterte på et leit tidspunkt, og aldri kom tilbake i første gruppe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag