RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Edvald vil bare bli bedre

Sist oppdatert:
Bradley Wiggins advarer mot nye stunts fra Edvald Boasson Hagen.

REIMS (procycling.no): På nyåret omtalte Bradley Wiggins signeringen av Edvald Boasson Hagen som «lagets største» og utropte unggutten til «Team Skys fremtid».

Da hadde Team Sky nettopp blitt født og laget møtte verdenspressen i London.

- Han blir det store navnet i sykkelsporten de neste ti årene. Det er nesten skremmende å tenke på hva han har opplevd når han er 32 år gammel, fortalte Wiggins i starten av januar.

Et trøblete halvår senere, har Boasson Hagen begynte å leve opp til ryktet. Først med etappeseieren under Tirreno-Adriatico, og nylig med etappeseier i Critérium du Dauphiné og 3.-plass på onsdagens Tour de France-etappe.

Les også: - Jeg tok en sjanse

Bare starten?
I målområdet var ikke den britiske sammenlagtfavoritten mindre raus med ordene.

- Han er bare i startfasen. Dette er han første Tour de France. Det har tatt ham noen dager å finne rytmen. Han har vært totalt uselvisk. I går hjalp han meg og ofret egne sjanser.

- Han er på gang nå, og gjorde et godt forsøk i dag – godt hjulpet av laget. Jeg er sikker på at vi ikke har sett det siste av ham i dette rittet, forteller Wiggins til procycling.no

Petacchi, Dean og Edvald

Opptakten til verdens største sykkelritt var alt annet enn oppløftende for 23-åringen fra Rudsbygd. En plagsom akilles spolerte klassikersesongen og truet i verste fall Tour de France-debuten.

I slutten av mai løsnet skaden, men konkurranseformen til Sky-rytteren er i beste fall begrenset.

På bakgrunn av dette ble lagkapteinen mektig imponert da kun Alessandro Petacchi (Lampre) og Julian Dean (Garmin-Transitions) snek seg foran nordmannen på oppløpet.

- Edvald har mistet en god del ritt denne sesongen. Vi må ikke glemme at han fortsatt er på vei tilbake. Det viser bare hvor talentfull han er. I en såpass trøblete sesong, presterer han likevel på dette nivået. Han vil bare bli bedre utover Tour de France, lover Wiggins.

Les også: Boasson med plass på podiet

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fikk endelig sjansen
Flankert av sykkelgeneral Dave Brailsford tok Edvald seg lydig av spørsmålene fra TV2, NRK og Eurosport etter målgangen.

Etter at det verste oppstyret hadde lagt seg, ga han følgende rapport til procycling.no:

- Jeg er godt fornøyd med at vi fikk det til og kom oss helt fram i spurten. Jeg måtte kjempe for å ligge på hjulet til de største spurterne og det var en hard kamp. Jeg ble litt presset ut på venstresiden, og plutselig kom målstreken.

- Det var morsomt at jeg fikk sjansen min for laget. Jeg har jobbet hardt for vårt beste tidligere i løpet, forteller Boasson Hagen til procycling.no.

Les også: Christer Jensen fjerdemann i Sverige

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Edvald: - Jeg er bare Edvald
Utover sine egne prestasjoner er han ordknapp når det kommer til rosen fra Bradley Wiggins. Allerede som 23-åring er han godt vant med å bli sammenlignet med andre legender innenfor sykkelsporten.

- Som jeg har sagt før, er det vanskelig å se for seg hvor han vil være om ti år. Karrieremessig kan det gå begge veier, men han kan utvikle seg som Laurent Jalabert og prestere sammenlagt i de største rittene. Han har allerede vist at han kan takle omtrent alt, fortalte Wiggins pressen etter tirsdagens etappe.

Selv ønsker ikke gudbrandsdølen verken å bli verken den nye Jalabert eller den nye Eddy Merckx. Han ønsker mest av alt å være seg selv.

- Jeg har verken tenkt så mye på det før, eller bruker mye tid på det. Jeg er bare Edvald. Det er det eneste jeg har tenkt å være, lyder svaret.

Les også: - Det hjelper med litt respekt

Alt du trenger til Tour de France!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055–0

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere