RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Egentlig deiligst å slå LSK

Sist oppdatert:
Det sier VIF-leiren før søndagens storkamp mot Lillestrøm.

VALLHALL (Nettavisen): Martin Andresen påpekte fredag at han ikke hater Lillestrøm – selv om han ble sitert på akkurat det for seks år siden. Den gangen ble han også sitert på at folk rundt Åråsen er litt harry.

Les fredagens sak her.

Smaker best
Men ellers i VIF-leiren legger man ikke skjul på at ingenting er så deilig som en seier mot nettopp romerikingene.

- Det er det ingen tvil om, sier sportsdirektør Jan Erik Aalbu til Nettavisen.

- Egentlig er LSK best å slå, ja. Også mer enn Lyn, istemmer Freddy dos Santos.

- Men akkurat nå, slik situasjonen er nå, så er det kampen mot Lyn jeg aller helst vil vinne. Det er fordi vi ikke har slått dem på...ja, jeg vet egentlig ikke hvor lenge, fortsetter han.

Glemmer aldri Krogsæter
For VIF-backen handler det om et livslangt liv som VIF-fan og spiller. Da er det å mislike LSK noe man får med på kjøpet.

- Hvorfor?

- For meg handler det om at første kamp jeg var på i VIF-sammenheng var cupfinalen i 1985. Mot Lillestrøm. Og Vålerenga fikk grisebank. André Krogsæter scoret fire. Det er mitt første minne fra VIFs A-lag, og det ga jo litt bensin på bålet, sier Dos Santos.

Samtidig er han klar på at han ikke ønsker Lillestrøm ned til Adeccoligaen.

- Man både elsker og hater Lillestrøm. Det er mye trøkk rundt dem, og alltid bra stemning når vi kommer til Åråsen. Det er mye folk, og jeg vet at våre fans alltid mobiliserer veldig til de kampene. Det gjelder for spillerne også. Det smitter over, sier han.

- Men jeg ønsker ikke at verken Lyn eller Lillestrøm rykker ned. Det er kult med kampene mot de lagene, og vi trenger gode lag her i byen og i Oslo-regionen. Jeg håper alltid at vi ender foran dem, men samtidig vil jeg at de skal være med i Tippeligaen, fortsetter han.

- Er de harry på Lillestrøm?

- Tjaaaaaa... Hva skal man si? Jeg vet ikke. Jeg kjenner noen Lillestrøm-fans, og de er hyggelige. Så det er i alle fall noen unntak fra regelen.

- Hater du dem da?

- Jeg ble sitert på det i fjor – at jeg hater dem. Men jeg vil nok kalle det fotballhat. Det stikker ikke dypere enn det. Jeg kan fint leve med at de finnes i Tippeligaen, og også at de gjør en god sesong, sier Dos Santos.

Og legger til:

- Jeg er også Liverpool-fan. Dermed er jeg ikke så glad i Manchester United, men Lillestrøm - de er mye verre.

(Saken fortsetter under bildet)

Heller nedrykk?
Jan Erik Aalbu utelukker ikke at en del fans hadde godtatt et nedrykk med Vålerenga – så lenge Lyn og Lillestrøm hadde blitt slått i begge kamper.

- Hadde de fått valget, så tror jeg kanskje noen ville slått til på det, sier han til Nettavisen.

- Hvorfor er denne kampen så spesiell?

- Lillestrøm har hatt et godt fotballag i mange år. De har kjempet i toppen lenge, og de har vel også væt breiale i uttalelsene mot Vålerenga. Og vi har vært det motsatt vei, humrer han.

Å tippe tør imidlertid ikke VIF-direktøren.

- Disse kampene lever sitt eget liv. Det er egentlig umulig å tippe utfallet.

Søndag kveld trenger vi ikke å tippe. Da kan alle følge kampen selv.

Følg LSK-VIF og resten av Tippeliga-runden direkte i vårt livesystem søndag kveld. Der kan du også følge samtlige kamper i Adeccoligaen fra minutt til minutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere