RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ei trøye av gangen

Sist oppdatert:
Tor Arne Hetland spår tre nordmenn blant de fire beste i Tour de Ski. Selv tok han første stikk.

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Tor Arne Hetland er alltid først ute når det gjelder sprint. Han vant det første verdenscuprennet, han tok det første VM-gullet, han ble den første olympiske mesteren – og selvfølgelig vant han sprintcupen i tidenes første Tour de Ski.

Veteranen stappet bokstavelig talt sprinttrøya i lomma etter lørdagens 30-kilometer – der han nok en gang viste at han er mye mer enn en sprinter.

Etter å ha vært et stykke bak teten tidlig i løpet, kjempet han seg fram til en fjerdeplass.

Tre blant de fire
Dermed rykket han opp til samme plassering i Tour de Ski sammenlagt. På søndagens brutale avslutningsetappe går han ut et drøyt minutt bak lederen Tobias Angerer – og med los på to andre nordmenn, Petter Northug og Simen Østensen.

Det betyr at den tyske lederen jages av et norsk tog. Et farlig norsk tog.

- Jeg garanterer at det blir tre nordmenn blant de tre beste, sier Hetland.

Alt kan skje
Om det blir tysk eller norsk seier vil han ikke spå. Men han understreker at han ikke har gitt opp noe som helst på egne vegne.

- Alt skal skje. Men jeg tar ei trøye av gangen, smiler 32-åringen.

Blant dem som har tenkt å gi ham kamp, er den store Tour de Ski-sensasjonen Simen Østensen. 22-åringen som ennå ikke har tatt et eneste verdenscuppoeng, ligger på andreplass før avslutningsetappen – bare 15 sekunder bak Tobias Angerer.

- Over all forventning
Han innrømmer at det er surrealistisk.

- Noe sånt hadde jeg aldri drømt om. Uansett hvordan det går til slutt, har dette vært over all forventning for min del, sier Østensen – som på forhånd snakket om topp 10-plasseringer på enkeltetapper.

Likt for alle som kjemper om sammenlagtseieren, er at de mener den avsluttende bakken ikke har noe som helst i langrenn å gjøre. Tobias Angerer innser dessuten at han kjemper mot overmakten.

Angerer i form
Lørdag kjempet han en vanskelig kamp mot så mye som seks nordmenn i hovedfeltet. Selvfølgelig er han oppmerksom på det norske toget som kommer bakfra opp slalåmbakken.

- Jeg er i god form. Men ingenting er avgjort før vi er kommet på toppen av bakken, fastslår tyskeren.

- Angerer er nok i øyeblikket den største favoritten, innser Norges trener, Morten Aa Djupvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere