*Nettavisen* Sport.

- Einemo er blant verdens beste

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Simeon Thoresen har stor tro på at John Olav Einemo vil slå godt fra seg kommende helg.

25.01.12 12:26

MAJORSTUA (Nettavisen) Natt til søndag går John Olav Einemo sin andre kamp i UFC når Mike Russow er motstander under UFC on FOX-stevnet i Chicago.

Norges andre UFC-fighter, Simeon Thoresen, trente sammen med Einemo i Oslo i jula og har stor tro på at Lørenskog-gutten vil gjøre det bra mot amerikaneren.

- John Olav er en stor mann - en to meter høy mann. Han er en del høyere enn Russow (188 centimeter, red.anm.) og kan godt vinne stående. Han har tross alt trent sammen med noen av de beste kickbokserne i verden de siste årene, sier Thoresen til Nettavisen.

- Blant verdens beste
Det er imidlertid med sine ferdigheter på bakken at Einemo har fått seg et navn i kampsportverden. Han har blant annet vunnet den prestisjetunge Abu Dhabi Combat Club-turneringen i submission wrestling. Thoresen ser på landsmannen som en av verdens beste grapplere.

- På bakken var han jo regnet som en av verdens beste - og er det fortsatt. Så lenge han ikke er ringrusten og holder seg unna skader, er han klar, mener Thoresen.

Sjekk vår nye seksjon: Kampsport

Det går hardt for seg når Simeon Thoresen og de andre gutta på Frontline Academy sparrer, men Thoresen innrømmer at det smeller enda litt mer når Einemo er med og trener.

- Han har trent mye med Alistair Overeem og Sergei Kharitonov. Det er vel de han har trent mest med, og det går ofte litt hardere for seg da. Det smeller godt når de gutta går, sier Thoresen.

- Et stort forbilde
Før jul fikk Thoresen, som tredje nordmann i historien, kontrakt med UFC. Dermed følger han i fotsporene til Einemo, som har vært et av hans store forbilder.

- John Olav Einemo, Joachim Hansen og Thomas Hytten var de store forbildene. Det er jo de eneste som virkelig har fått det til i utlandet.

Oppbyggingen mot Einemos andre kamp i UFC kan du følge tett i Nettavisen. De neste dagene kommer vi med videoer og intervjuer fra Chicago.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.