*Nettavisen* Sport.

- Ekstreme ferdigheter

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Starts nysignering Anthony Annan er noe helt utenom det vanlige. Trener Stig Inge Bjørnebye er forelsket.

30.01.07 18:40

Tirsdag ble det klart at IK Start knytter den 20 år gamle ghaneseren Anthony Annan til klubben. Overgangssummen er ikke kjent.

Start-trener Stig Inge Bjørnebye benytter anledningen til å rose den ghanesiske unggutten opp i høyere himmellag når Nettavisen er på tråden.

En uslipt diamant
- Anthony er nettopp den typen spiller vi har letet etter. Han har noen basisferdigheter som er veldig utypisk norsk. Ekstreme, sier Bjørnebye til Nettavisen, og ramser opp:

- Han er rask, han er teknisk og han er god med ballen. Han er rett og slett veldig, veldig spennende, skryter Bjørnebye.

Tett oppfølging
Ifølge Start-treneren kunne Annan ha gått til en av de virkelig store klubbene i Europa, men valgte tryggheten i Kristiansand - foreløpig.

- Annan er representert av et av de mest seriøst og bevisste agentnettene i Europa. De har virkelig troen på han. Han kunne gått til en større klubb enn Start, men vi blir prioritert fordi han får arbeidstillatelse og mulighet til å utvikle seg her hos oss, understreker den tidligere Liverpool-backen.

Nettopp utvikling av 20-åringen er Bjørnebyes fremste mantra nå som overgangen er i boks.

- Han er overraskende lite afrikansk i den forstand at han tar måten vi spiller fotball på i Norge veldig lett, men det er fortsatt mye jobb igjen å gjøre på han, understreker den tidligere landslagsassistenten overfor Nettavisen.

Tenker ikke salg

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: -


- Et så stort talent. Mulighetene for videresalg med fin fortjeneste burde være til stede?

- Vel, akkurat nå er jeg mest opptatt av å tiden han har foran seg i Start, konstaterer Bjørnebye.

Han er smertelig klar over at afrikanske fotballspillere trenger oppfølging for å lykkes i Norge.

- Tiden vil vise om videresalg er mulig. Aller først må han spille bra for oss. Så får resten komme etter hvert, anrunder en fornøyd Bjørnebye.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.