*Nettavisen* Sport.

- Ekstremt artig med Start

Ivar Morten Normark hyller Start. Lørdag drar han til Kristiansand på røvertokt. Med moderate forventninger til utbyttet.

14.10.05 11:01

- Det blir tøvete å si at vi skal vinne den kampen. Ingen trenere i eliteserien kan garantere seier i noen kamper. Det er for små marginer til det, poengterer Aalesund-treneren overfor TV 2 Nettavisen.

Som ikke har noen som helst problemer med å utrope serielederen til favoritter mot tabelljumboen på eget gress.

- Vi kjenner hjemmestatistikken deres, vi vet at de har mange landslagsspillere og vi er fullstendig klare over at de ligger øverst på tabellen, sier Normark.

- Sterkt team
Han innrømmer at han er mektig imponert over det Start har prestert.

- Det er ekstremt artig, det som har skjedd med Start i år. De har vist at det går an å gå rett fra førstedivisjon og helt til topps.

- Hva er det Start har gjort som gjør at de ligger der de ligger?

- De har vært dyktige sjøl og hatt en veldig fin fordeling av roller, både blant spillere, trenere og ledere. De er et sterkt team og har klart å gjenskape gode prestasjoner. I tillegg har de hatt marginene på sin side. Det må man faktisk ha.

Likevel har Normark selvfølgelig ikke tapt på forhånd. For Aalesund er også inne i en bra periode. Faktisk den beste hittil i sesongen.

Droppet konsekvenstenkinga
Laget har sju poeng på de tre siste kamper – og to strake seirer før Start-kampen. Håpet om ny kontrakt i eliteserien har rett og slett fått nytt liv.

- Vi har droppa konsekvenstenkinga, og det ligger egentlig i vår natur. Men av og til blir trøkket utenfra så kraftig at det påvirker oss likevel, innrømmer Normark.

- Hvordan skal dere slå Start?

- Vi skal prøve å ta hensyn til det Start er gode på. Samtidig har vi prøvd å avdekke det de ikke er fullt så gode på. Vi må ha godt spillehumør, være aggressive og trøkke til i duellene.

Nøytral i gullkampen
Normark nekter å krisemaksimere et eventuelt tap, selv om det vil plassere Aalesund i dødens posisjon foran de to siste kampene.

- Vi reiser til Kristiansand med et åpent sinn og håper å gjøre en god kamp. Men viser det seg at de er bedre enn oss, så får det så være.

- Hvem vinner serien?

- Akkurat det har jeg et litt ambivalent forhold til. Jeg synes jo det er fantastisk artig med Start. Men samtidig har vi vår tidligere kaptein, Amund Skriri, i Vålerenga, og selvfølgelig unner vi han alt mulig godt også.

- Jeg tror vi bare får vente og se hva som skjer, og så tar vi av oss hatten og hedrer dem som står øverst til slutt. Uansett hvem det måtte bli.

Se Start - Aalesund på web-tv lørdag kl. 16.00.

PS. Aalesund-keeper Adin Brown er trolig tilbake mot Start etter hodeskaden han pådro seg mot Fredrikstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag