RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: EPA/SCANPIX)

- Eldar er stor favoritt

Sist oppdatert:
Landslagstrener Morten Aa Djupvik gjør ikke noe for å dempe forventningene til Eldar Rønning foran Tour de Ski.

- Han er i ferd med å seile opp som en meget god kandidat til å vinne verdenscupen sammenlagt. Og i Tour de Ski er han stor favoritt. Det er ikke til å komme bort fra etter prestasjonene så langt i sesongen, sier Djupvik til Nettavisen.

God i alt
Han er mektig imponert over det 24 år gamle Eldar Rønning fra Skogn har prestert hittil i sesongen. Den unge trønderen har vunnet tre av fem individuelle verdenscuprenn så langt.

Nettavisen følger norsk vintersport tett.
Les flere skisaker her.

- Han er god i sprint i begge stilarter, har er best i klassiske distanserenn og vi tror han har tatt et steg i distanserenn i fristil, poengterer Djupvik.

Nøyaktig hvor god Rønning er i fristil får han svarte på lørdag. Da er det 30 km fellesstart i den stilarten i La Clusaz.

- Gruer meg litt
For ordens skyld: Tour de Ski er det nye etappeløpet i langrenn med åtte etapper på ti dager, med både sprinter, distanserenn, intervallstart, fellesstart og selvfølgelig begge stilarter på programmet. Den komplette skiløperen vinner.

Eldar Rønning innser også selv at han seiler opp som et hett navn foran Tour’en. Men han vil ikke akseptere noe favorittstempelet før den nevnte tremila i La Clusaz lørdag.

- Jeg gruer meg neste litt, jeg. Presset kan bli vel høyt. Det blir veldig viktig for meg å tenke prestasjon, ikke plassering nå, sier Rønning til Nettavisen etter onsdagens seier i Cogne.

Legger seg i køen
- Hva forventer du selv i lørdagens renn?

- Er jeg blant de 15-20 beste, er det kjempebra. Er jeg blant de ti beste, kommer jeg til å være like glad som etter seieren i dag, sier Rønning

Taktikken er i hvert fall klar.

- Jeg skal ikke dra en eneste meter. Jeg kommer bare til å finne meg en plass i køen. Henger jeg med, så får jeg prøve å bruke de ferdighetene jeg har i forhold til å gå i felt, sier Rønning.

Northug: - Helt rå
En mann som ønsker å tukte ham, er Petter Northug 20-åringen ser imidlertid på sin fylkesbror som en knalltøff motstander – både lørdag og når Tour de Ski innledes i romjula.

- Han er favoritten i Tour de Ski, sånn som han går nå. Eldar er helt rå, fastslår Northug.

Om lørdagens duell sier han følgende:

- Jeg tipper han vil prege løpet. Han er som skapt for fellesstarter. Og han er blitt mye bedre i skøyting, det kan jeg love, sier Petter Northug til Nettavisen.

PS. Både sportssjef Åge Skinstad og sprinttrener Ulf Morten Aune tror Eldar Rønning blir å regne med i Tour de Ski, men i motsetning til Morten Aa Djupvik stempler de ham ikke som den største favoritten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere