*Nettavisen* Sport.

- Eliteseriens beste publikum

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lars-Peder Nagel (22) spiller for Frisk-Asker og har 29 landskamper for Norge. Hver fredag skriver han om hockey her i TV 2 Nettavisen. Du kan sende inn dine innspill eller spørsmål til lars.peder.nagel@tv2.no.

Nagel reiser søndag til Danmark sammen med landslaget for å spille to landskamper. Etter disse to landskampene tar landslagssjef Roy Johansen ut troppen til B-VM, som spilles i Oslo 12. til 18. april.

- Eliteseriens beste publikum?
Så er en lang sesong her hjemme i Norge endelig over. Storhamar ble norgesmestere etter en rekordjevn finaleserie. Men en syvende og avgjørende finale foran fullt hus på Hamar var ikke det eneste hockeynorge kunne by på sesongen 03-04.

Blant flere positive hendelser må Bergen og Stavangers innsats, som nyopprykkede eliteserielag, fremheves. De tok seg begge til sluttspillet, hvor det riktignok ble en brå slutt for Bergen, mens Stavanger avanserte til semifinale.

Publikumsoppslutningen siddisene opplevde i sluttspillet må ha vært over enhver forventning. Skal hockeynorge komme noen vei, er vi avhengig av at publikum kommer og ser på. Det gjorde de i til de grader i Stavanger. Noen har ment at de har eliteseriens beste publikum, og det er mye mulig!

Morsom juniorfinale
Mens Storhamar stakk av med gullet for seniorene, havnet det edle metallet for begge juniorklassene hos oss i Asker. Selv overvar jeg den tredje og avgjørende finalen i eldrejuniorsluttspillet og lot meg virkelig underholde. Ungdomshallen på Jordal var fullsatt og lagene vartet opp med offensiv ishockey.

Det er nesten morsommere å se en juniorkamp enn en eliteseriekamp innimellom. Lagene er sjelden veldig strukturerte noe som tillater flere sjanser og mer underholdning. Det er absolutt å anbefale!

Landslagsspillerne har ennå ikke kunne legge skøytene i skapet. Etter resultatene på Gjøvik hvor vi slo tre A-nasjoner, er det mange som har høye forventninger til VM som starter 12. April. Alt annet enn opprykk vil være en skuffelse.

Droppet Barcelona-tur
For å komme i best mulig form fram mot VM har landslaget vært samlet i en måned alt. Det vil i teorien si at de spillerne som har blitt slått ut av ulike sluttspill rundt om i Europa og Norge har kommet til Oslo og Jordal Amfi for å trene. Vi fra Asker var tidligst ute sammen med Wiberg og Patrick Thoresen.

Av våre utenlandsproffer gikk Martin Knold foran med en godt eksempel, og droppet en planlagt Barcelona-tur med lagkameratene, for å komme på samling. Han møtte opp få dager etter Linköping røk ut av kvartfinalen i det svenske sluttspillet.

I begynnelsen av denne uka økte antall utøvere betraktelig da spillerne fra de norske finalelagene dukket opp sammen med våre Tysklandsproffer. Nå mangler vi bare fire spillere som fortsatt er involvert i sluttspill i Sverige.

Kamp om VM-plass
To fridager venter de fleste av landslagsguttene nå, før vi reiser til Danmark for å spille to kamper på søndag. Kampene mot Danmark blir de eneste vi får før VM. Det er selvfølgelig ikke ideelt, men samtidig ikke noe vi får gjort noe med nå.

VM blir spennende for alle som er involverte. Vi gjorde en god turnering på Gjøvik i midten av februar, og det gjelder å finne tilbake til den formen. Kampene mot Danmark vil også hjelpe Roy til å ta ut det endelige VM-laget. Vi som ikke er bombesikre på en plass, går noen spennende dager i møte!

Inn i historiebøkene
Det siste man må spørre seg, når man ser tilbake på årets sesong, er hva man vil huske fra 2003/04?

Tommy Lund som spiller en Storhamarspiller på åpent mål går ned i historiebøkene for alltid. Få vil vel også neppe glemme at Michael Smithurst avgjorde kamp syv til fordel for bønda.

De blå fra Sarpsborg kommer kanskje til å snakke om det året de slo ut Frisk/Asker i lang tid, mens forsvarerne i de ulike landene kommer til å ha mareritt om Finland etter at to finner toppet skytterligaen.

2003/04 kan også huskes som det året da ”alle” vant mot VIF på Jordal. Og selv om tapene sikkert var sure, så får Vålerenga ta det som et kompliment at andre klubber anser det som en prestasjon.

LP

Klikk på bildet for å forstørre.

Ukens utgave er viet til de fem beste poengplukkerne i sluttspillet:

5. Tom Erik Olsen, Storhamar: 10 kamper, 6 mål, 4 assists, 10 poeng

4. Jonny Bruun, Frisk/Asker: 5 kamper, 0 mål, 10 assists, 10 poeng

3. Igor Aleksandrov, Storhamar: 13 kamper, 5 mål, 6 assists, 11 poeng

2. Markku Takala, Sparta: 9 kamper, 7 mål, 4 mål, 11 poeng

1. Øystein Olsen, Vålerenga: 14 kamper, 7 mål, 7 assists, 14 poeng

Chris Marinucci og Ole Eskild Dahlstrøm og Joakim Backlund hadde også ti poeng i sluttspillet, men spilte flere kamper og scoret færre mål enn Tom Erik Olsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hei Lars Peder!

Din ukentlige spalte er fredagens hockey-opptur (hvis det ikke er sluttspillkamp den dagen). Veldig bra!! Jeg håper du vil fortsette med artiklene dine i tiden som kommer. Vi trenger alle typer bidrag for å fremme hockey i Norge.

Takk skal du ha.

Robert Berntsen

Takk for det!

LP

Hvilke overganger blir de "største" i år? og vil du finne en ny arbeidsgiver? Er årets sesong i frisk en skuffelse for dere i spiløergruppa? Håper alle lag i eliteserien nå får kontroll over økonomien, så vi slipper spekkulasjoner om hvem som går konk, og hvem som greier seg ett år til.

MVH STONY (gul og blå) :-)

De overgangene jeg håper det blir noe av er jo at unge spillere drar til utlandet. Her hjemme så vet jeg ikke altfor mye om hvor ulike spillere tenker å spille neste år. Min egen situasjon må jeg nesten få lov til å holde for meg selv ;)

Sesongen var ikke en skuffelse for oss, men det var helt klart skuffende å tape mot Sparta. Det burde ikke skjedd. Men vi er fornøyd med helheten og det vi presterte ut ifra forutsetningene.

LP

Kommentarer, innspill og forslag til lister og temaer kan sendes til lars.peder.nagel@tv2.no. Lars-Peder Nagel har også en egen hjemmeside - den finner du på adressen nagel.playernet.no/

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.